Almás-túrós bögrés süti
Ha édességre vágysz, de nincs sok időd, akkor üss össze egy muffint. Az alma és a túró remekül kiegészíti egymást.
A muffin azért jó, mert ha akad egy jó alaprecepted, akkor tulajdonképpen bármit belekeverhetsz, amit csak otthon találsz.
A gyümölcs mindig jó választás, és alma tényleg minden háztartásban akad. A túrós-almás változat pedig még különleges is.
Almás-túrós muffin
Hozzávalók:
- 2 alma
- 40 dkg liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg túró
- 1 doboz natúr joghurt
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A muffinformákat olajozd ki. Az almákat mosd meg, hámozd meg, és vágd apró darabokra, de le is reszelheted. A lisztet keverd össze a sütőporral.
A vajat keverd habosra a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval és a joghurttal. Kis adagokban add hozzá a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát töltsd a formákba, 20-25 percig süsd, és már kész is.
Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
OLVASD EL EZT IS!

- rizs
- túró
Könnyű, túrós rizsfelfújt

- gyümölcs
- muffin
Gyors gyümölcsös vajas muffin szombat délutánra

- alma
- torta