Pofonegyszerű nyári almatorta
A savanykás nyári almák tökéletes tölteléknek bizonyulhatnak, ha egy kis cukorral és fahéjjal segítesz rajtuk. Egyszerű, de nagyszerű desszert.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma olyan gyümölcs, melyet egész évben felhasználhatsz. Almás pitébe vagy tortába mégis a savanykás nyári fajták a legjobbak.

Ezt a receptet akkor is bátran kipróbálhatod, ha nem vagy gyakorlott cukrászmester.

Amerikai almatorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 alma
  • 2 tojás
  • fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom

Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tortaformát vajazz ki, és tedd az aljára a szeleteket. 5 dkg cukorba tegyél egy kevés fahéjat, majd hintsd meg vele az almát. A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a tojásokat, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejet, a lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Keverd össze alaposan, majd öntsd a cukrozott alma tetejére. Süsd meg, ha kihűlt, vágd szeletekre, és szórd meg fahéjas porcukorral.

Ezt is szeretjük