4 hipergyors almatortarecept

Az alma nemcsak kitűnő fogyókúrás étek, de süteményekbe is remek. Ismerj meg négy gyors tortareceptet, és készítsd el őket.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alma télen-nyáron olcsó, hideg helyen pedig több hónapig is eláll, bár ma már szerencsére nem kell tartani attól, hogy a zöldségesnél nem akad friss.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az alma ráadásul nem drága, és tökéletes alapanyag szinte bármilyen süteménybe.

Mazsolás almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg babapiskóta
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl szűrt almalé
  • 1 citrom
  • fél zacskó vaníliaízű pudingpor
  • csipetnyi őrölt fahéj

A cukrot a mazsolával, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és annak levével, illetve az almalé felével keverd össze, és forrald fel. A meghámozott, felkockázott almát szórd bele az almalébe, és párold néhány percig. A maradék almalébe öntsd bele a pudingport, és főzd néhány percig.

A felét öntsd őzgerincformába, és hagyd megdermedni. Tedd a tetejére a piskótakorong egy részét, majd arra öntsd rá a mazsolás almakrémet. Mehet rá még egy réteg piskóta, majd a maradék zselatinos massza. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.

Amerikai almatorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 alma
  • 2 tojás
  • fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom

Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tortaformát vajazz ki, és tedd az aljára a szeleteket. 5 dkg cukorba tegyél egy kevés fahéjat, majd hintsd meg vele az almát. A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a tojásokat, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejet, a lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Keverd össze alaposan, majd öntsd a cukrozott alma tetejére. Süsd meg, ha kihűlt, öntsd ki, hagyd úgy, hogy az alma kerüljön a tetejére, és már eheted is.

Angol almatorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • fél dl víz
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4-5 evőkanál barnacukor
  • 1 kg alma
  • fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg

A lisztet a vajjal morzsold össze, és önts bele annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapj. Tedd hűtőbe, és pihentesd fél órát. Az almát kockázd fel, és a szegfűszeges cukorral keverd össze. Egy kisebb tepsibe vagy hőálló, kerámia piteformába öntsd bele az almát. A tésztát nyújtsd ki a tepsi méretére, és fedd le vele. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd meg, ha kihűlt, szórd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tarte Tatin

Hozzávalók 6-8 szelethez:

  • 3-4 nem túl édes alma
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 250 g kész leveles tészta
  • a tálaláshoz tejszín

Az almákat negyedeld fel, vágd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Végy elő egy kerek piteformát, aminek viszonylag magas a széle, vagy egy olyan serpenyőt, aminek nem műanyag a nyele, és sütőbe is tolható.
Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe héjukkal lefelé.
A tésztából vágj a serpenyő méreténél kicsit nagyobb korongokat, és fektesd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A tejszínt lazán verd fel, kis cukorral ízesítsd, és tegyél egy kanálnyit a tortaszeletek mellé.

Ezt is szeretjük