4 hipergyors almatortarecept
Az alma nemcsak kitűnő fogyókúrás étek, de süteményekbe is remek. Ismerj meg négy gyors tortareceptet, és készítsd el őket.
Az alma télen-nyáron olcsó, hideg helyen pedig több hónapig is eláll, bár ma már szerencsére nem kell tartani attól, hogy a zöldségesnél nem akad friss.
Az alma ráadásul nem drága, és tökéletes alapanyag szinte bármilyen süteménybe.
Mazsolás almatorta
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 15 dkg cukor
- 10 dkg babapiskóta
- 5 dkg mazsola
- 3 dl szűrt almalé
- 1 citrom
- fél zacskó vaníliaízű pudingpor
- csipetnyi őrölt fahéj
A cukrot a mazsolával, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és annak levével, illetve az almalé felével keverd össze, és forrald fel. A meghámozott, felkockázott almát szórd bele az almalébe, és párold néhány percig. A maradék almalébe öntsd bele a pudingport, és főzd néhány percig.
A felét öntsd őzgerincformába, és hagyd megdermedni. Tedd a tetejére a piskótakorong egy részét, majd arra öntsd rá a mazsolás almakrémet. Mehet rá még egy réteg piskóta, majd a maradék zselatinos massza. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.
Amerikai almatorta
Hozzávalók:
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 alma
- 2 tojás
- fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 citrom
Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tortaformát vajazz ki, és tedd az aljára a szeleteket. 5 dkg cukorba tegyél egy kevés fahéjat, majd hintsd meg vele az almát. A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a tojásokat, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejet, a lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Keverd össze alaposan, majd öntsd a cukrozott alma tetejére. Süsd meg, ha kihűlt, öntsd ki, hagyd úgy, hogy az alma kerüljön a tetejére, és már eheted is.
Angol almatorta
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 7 dkg vaj
- fél dl víz
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4-5 evőkanál barnacukor
- 1 kg alma
- fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A lisztet a vajjal morzsold össze, és önts bele annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapj. Tedd hűtőbe, és pihentesd fél órát. Az almát kockázd fel, és a szegfűszeges cukorral keverd össze. Egy kisebb tepsibe vagy hőálló, kerámia piteformába öntsd bele az almát. A tésztát nyújtsd ki a tepsi méretére, és fedd le vele. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd meg, ha kihűlt, szórd meg porcukorral.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tarte Tatin
Hozzávalók 6-8 szelethez:
- 3-4 nem túl édes alma
- 5 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 250 g kész leveles tészta
- a tálaláshoz tejszín
Az almákat negyedeld fel, vágd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Végy elő egy kerek piteformát, aminek viszonylag magas a széle, vagy egy olyan serpenyőt, aminek nem műanyag a nyele, és sütőbe is tolható.
Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe héjukkal lefelé.
A tésztából vágj a serpenyő méreténél kicsit nagyobb korongokat, és fektesd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A tejszínt lazán verd fel, kis cukorral ízesítsd, és tegyél egy kanálnyit a tortaszeletek mellé.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény