4 hipergyors almatortarecept
Az alma nemcsak kitűnő fogyókúrás étek, de süteményekbe is remek. Ismerj meg négy gyors tortareceptet, és készítsd el őket.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

Tisztább és matt bőr tág pórusok nélkül: kapásból 6 érvet tudunk az arckefe mellett »

10 esküvői ruhatrend, amit ismerned kell, ha idén mész férjhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma télen-nyáron olcsó, hideg helyen pedig több hónapig is eláll, bár ma már szerencsére nem kell tartani attól, hogy a zöldségesnél nem akad friss.

Az alma ráadásul nem drága, és tökéletes alapanyag szinte bármilyen süteménybe.

Mazsolás almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg babapiskóta
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl szűrt almalé
  • 1 citrom
  • fél zacskó vaníliaízű pudingpor
  • csipetnyi őrölt fahéj

A cukrot a mazsolával, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és annak levével, illetve az almalé felével keverd össze, és forrald fel. A meghámozott, felkockázott almát szórd bele az almalébe, és párold néhány percig. A maradék almalébe öntsd bele a pudingport, és főzd néhány percig.

A felét öntsd őzgerincformába, és hagyd megdermedni. Tedd a tetejére a piskótakorong egy részét, majd arra öntsd rá a mazsolás almakrémet. Mehet rá még egy réteg piskóta, majd a maradék zselatinos massza. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.

Amerikai almatorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 alma
  • 2 tojás
  • fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 citrom

Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tortaformát vajazz ki, és tedd az aljára a szeleteket. 5 dkg cukorba tegyél egy kevés fahéjat, majd hintsd meg vele az almát. A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a tojásokat, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejet, a lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Keverd össze alaposan, majd öntsd a cukrozott alma tetejére. Süsd meg, ha kihűlt, öntsd ki, hagyd úgy, hogy az alma kerüljön a tetejére, és már eheted is.

Angol almatorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • fél dl víz
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4-5 evőkanál barnacukor
  • 1 kg alma
  • fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg

A lisztet a vajjal morzsold össze, és önts bele annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapj. Tedd hűtőbe, és pihentesd fél órát. Az almát kockázd fel, és a szegfűszeges cukorral keverd össze. Egy kisebb tepsibe vagy hőálló, kerámia piteformába öntsd bele az almát. A tésztát nyújtsd ki a tepsi méretére, és fedd le vele. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd meg, ha kihűlt, szórd meg porcukorral.

Tarte Tatin

Hozzávalók 6-8 szelethez:

  • 3-4 nem túl édes alma
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 250 g kész leveles tészta
  • a tálaláshoz tejszín

Az almákat negyedeld fel, vágd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Végy elő egy kerek piteformát, aminek viszonylag magas a széle, vagy egy olyan serpenyőt, aminek nem műanyag a nyele, és sütőbe is tolható.
Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe héjukkal lefelé.
A tésztából vágj a serpenyő méreténél kicsit nagyobb korongokat, és fektesd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A tejszínt lazán verd fel, kis cukorral ízesítsd, és tegyél egy kanálnyit a tortaszeletek mellé.

Blog.hu ajánló