Tészta nélkül ugyan lehet élni, de minek, tartja az ősi mondás - az önhibájukon kívül vagy saját elhatározásból tésztát nem fogyasztókra ez nyilván nem vonatkozik -, és valahol igaza is van. A tészta a legváltozatosabban készíthető alapanyag, aminek szinte minden jól áll, ha csak tejföllel és sajttal kevered el, már az is lehet pompás vacsora, de a lehetőségek száma végtelen. A tésztaételek speciális változata a tésztasaláta, ami hidegen és melegen is finom, dobozba zárva pedig gyakorlatilag bárhova elkísérhet, és negyed óránál többet szinte biztosan nem vesz igénybe az elkészítése.

Tonhalas
Egy kis citrommal, egy tonhalkonzervvel, némi olívabogyóval és persze tésztával felszerelkezve egészen remek lakomát rittyenthetsz, ami laktató és ízletes is egyben. Ha vendégséget tartasz, akkor is jó ötlet lehet, hiszen csipegetni éppúgy jó belőle, mint egy közepes méretű tányérral befalni. Itt egy iránymutató recept, formáld bátran!

Joghurtos
A joghurt mindenféle tésztához remekül passzol, tésztára is igaz, hogy ha joghurt van, minden van. Friss, ropogós zöldségekkel vagy pirított, fűszeres hússal elkeverve, majd egy jobb adag joghurttal nyakon öntve mindenféle tésztából remek ételt varázsolhatsz. Itt egy könnyű és gyors recept hozzá.

Tejszínes-csirkés
Ha volt már joghurt, jöjjön a tejszín, a fűszeres, ropogósra sült csirkemellel kiváló összhangban van a tészta és a jellegzetes ízű tejtermék, aminek köszönhetően nem egy száraz, fullasztó fogás lesz a végeredmény, hanem egy könnyen csúszó ízorgia. Ezzel a recepttel biztosan sikereket fogsz elérni.

Paradicsomos
Ha tésztaételekről van szó, általában elég hamar felmerül a paradicsom kérdése is, ez az egyik legalapvetőbb hozzávaló, ha bármi effélét készítesz. A pizzák, lasagnék nagyobb része és a legtöbb főfogásként tálalt tésztás fogás alapja a paradicsom, ami mindig remekül illik a frissen főtt alapanyaghoz. Nem is kell mellé más, csak néhány zöldfűszer, olívabogyó és egy kis fokhagyma. Ez alapján a recept alapján készítsd!

Parmezános-almás
Ha tésztasalátát készítesz, nyugodtan kísérletezhetsz a legkülönbözőbb ízekkel, hiszen a viszonylag semleges alaphoz nagyon sok minden passzol, és egészen különleges aromákat keverhetsz, illetve újakat hozhatsz létre ezáltal. Erre remek példa ez az első hallásra talán kissé fura, ám ízben utolérhetetlenül finom változat. Így készítsd!

Sonkás
Ahogyan minden alapanyagból, úgy a sonkából is minél jobb minőségűt érdemes használnod a tésztasalátádhoz, hiszen attól lesz igazán finom a végeredmény, ráadásul egy rossz minőségű ipari sonka tönkrevághatja az egész élményt, nem menti meg semmilyen trükkös fűszerezés. Itt egy egyszerű, de nagyszerű recept hozzá.

Roppanós zöldségekkel
Bármilyen tésztasalátát is készítesz, mindig figyelj arra, hogy a zöldségeket ne főzd puhára, hadd maradjanak roppanósak. Elég csak pár pillanat alatt megpirítani őket némi fűszeres olajon, vagy egy nagyon picit megpárolni, más nem is kell a tökéletes tésztasalátához. Hogy milyen zöldségeket választasz, az szinte csak rajtad múlik, de kiindulópontnak itt egy tökéletes recept hozzá.
Még több tészta!!!
Tésztából sosem elég, ezért ajánlunk még többet ebből a remek ételből, jöjjenek a magyaros változatok!
Túrós, káposztás, grízes: a magyarok kedvenc tésztái
Nézegess képeket!
Elolvasom