Túróscsusza-recept, ahogy vidéken készítik

Sok-sok szalonnával az igazi

Ugyan van, aki édesen szereti, de a túrós csusza sósan az igazi.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszer ettél jól elkészített, igazi túrós csuszát, többé gondolni sem fogsz másik változatra!

Még finomabb lesz, ha a már összekevert csuszát meglocsolod tejföllel, hozzákevered a szalonnát, és így betolod a sütőbe 200 fokra, tíz percre.

Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 50 dkg csuszatészta 
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy pohár tejföl - 375 ml -
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Nem ez lesz a legbonyolultabb étel, amit valaha készítettél, de azért érdemes odafigyelni. A szalonnát kockázd fel apró darabokra, majd vékony olajon pirítsd meg jó alaposan. A tésztát tedd fel főni bő, lobogó sós vízben. A túrót törd át egy szűrőn, keverd el a tejföl felével, majd add hozzájuk a szalonnás zsír felét is.

Ha kifőtt a tészta, szűrd le, majd a maradék zsírt keverd hozzá. A tejfölös túrót és a tésztát keverd össze, tálaláskor pedig szórd meg jól a pirított szalonnával, és add hozzá a maradék tejfölt. Így kész is van az utolérhetetlenül finom, zamatos túrós csusza. 

Villámgyors receptek

Ha csak alig negyed órád van a főzésre, akkor is összedobhatsz valami finomat!

7 isteni fogás, amit negyed óra alatt elkészíthetsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük