Pikáns paradicsomleves, ahogy még nem próbáltad!
Hogy lesz különleges?
A legegyszerűbb fogásokat is feldobhatod néha.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült zöldségekből készült leves egészen más jellegű lesz, mint a már jól megszokott változat, de semmiképpen sem rosszabb, sőt, isteni finom.

Készítheted csípősre és egészen lágyra is, előbbihez csípős paprikakrém szükséges, utóbbihoz pedig körülbelül egy deci tejszín.

Paradicsomleves sült paradicsomból

Hozzávalók:

  • 6-7 darab paradicsom
  • 6-7 deci víz
  • 1 nagy tv paprika
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanálnyi pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A paradicsomokat negyedeld, és ha nem akarsz a későbbiekben a héjukkal találkozni, akkor távolítsd el róluk. A paprikát vágd négy-öt csíkra, a csumáját előtte távolítsd el, a hagymákat pucold meg és negyedeld. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, az előkészített zöldségeket nagyon vékonyan kend meg olívaolajjal, és sózd be őket. Tegyél mindenkit a tepsire, a fokhagymagerezdeket is, és told be így körülbelül 40-45 percre.

Ha a paradicsom és a hagyma már kicsit megbarnultak, akkor jó is lesz. Miután mindenki szépen megpirult, tedd őket egy edénybe, önts hozzájuk egy kevés vizet,

és botmixerrel kezdd el pürésíteni. A víz adagolása és a pürésítés további mértéke rajtad és ízléseden múlik, van, aki jobban szereti, ha darabosabb, és van, aki egészen simára turmixolja, ugyanígy variálhatod, hogy hígabb vagy sűrűbb levest szeretnél. 

Isteni krémlevesek különböző zöldségekből

A krémleveseknél egyszerűbb és nagyszerűbb fogás kevés létezik, készítsd el kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük