Pikáns paradicsomleves, ahogy még nem próbáltad!
Hogy lesz különleges?
A legegyszerűbb fogásokat is feldobhatod néha.
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A sült zöldségekből készült leves egészen más jellegű lesz, mint a már jól megszokott változat, de semmiképpen sem rosszabb, sőt, isteni finom.
Készítheted csípősre és egészen lágyra is, előbbihez csípős paprikakrém szükséges, utóbbihoz pedig körülbelül egy deci tejszín.
Paradicsomleves sült paradicsomból
Hozzávalók:
- 6-7 darab paradicsom
- 6-7 deci víz
- 1 nagy tv paprika
- 2 közepes vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanálnyi pirospaprika
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A paradicsomokat negyedeld, és ha nem akarsz a későbbiekben a héjukkal találkozni, akkor távolítsd el róluk. A paprikát vágd négy-öt csíkra, a csumáját előtte távolítsd el, a hagymákat pucold meg és negyedeld. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, az előkészített zöldségeket nagyon vékonyan kend meg olívaolajjal, és sózd be őket. Tegyél mindenkit a tepsire, a fokhagymagerezdeket is, és told be így körülbelül 40-45 percre.
Ha a paradicsom és a hagyma már kicsit megbarnultak, akkor jó is lesz. Miután mindenki szépen megpirult, tedd őket egy edénybe, önts hozzájuk egy kevés vizet,
és botmixerrel kezdd el pürésíteni. A víz adagolása és a pürésítés további mértéke rajtad és ízléseden múlik, van, aki jobban szereti, ha darabosabb, és van, aki egészen simára turmixolja, ugyanígy variálhatod, hogy hígabb vagy sűrűbb levest szeretnél.
Isteni krémlevesek különböző zöldségekből
A krémleveseknél egyszerűbb és nagyszerűbb fogás kevés létezik, készítsd el kedvencedet!
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- tészta
Az eredeti gnocchi receptje

- halászlé
- paprika
A klasszikus bajai halászlé receptje

- paradicsom
- nyár