Ne dobd ki a pörköltmaradékot! Így készíts hortobágyi húsos palacsintát!
Az isteni finom pörköltből mennyei húsos palacsintát készíthetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A frissen sült palacsintatésztába töltött pörkölt paprikás tejföllel megpirítva igazán remek fogás, aminek nem lehet ellenállni.

Egy kis reszelt sajttal is feldobhatod, a palacsintatésztát pedig készítheted zöldfűszerekkel is, isteni lesz!

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg pörköltnek való hús
  • 1 paprika
  • 1 nagy pohár tejföl - 375 g
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 kávéskanálnyi őrölt kömény
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

A palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl szóda
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd el a pörköltet, ha már megvan, akkor nyilván ezzel nem szükséges bajlódnod. A húst tisztítsd meg, darabold fel. A hagymát kockázd fel, majd dinszteld meg némi olajon. Ha már szép üveges, add hozzá a húst a kömény társaságában, pirítsd meg kicsit, majd keverd hozzájuk a pirospaprikát és némi sót is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, majd add hozzá a negyedelt paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Sózd kedved szerint, és főzd puhára a húst.

A vége felé tekerj hozzájuk némi borsot is. A palacsinta hozzávalóit - a tésztába két evőkanálnyi olaj bőven elég lesz - keverd simára, majd vékony olajon egy serpenyőben süss a kapott masszából palacsintát.

Ha a pörkölt elkészült, a húst daráld le, a szaftját pedig keverd el három deci tejföllel, majd forrald ezt össze a ledaráld hússal. A kész palacsintákat töltsd meg a húsos masszával, majd tekerd fel őket, helyezd el egy tűzálló tálban, told 200 fokra előmelegített sütőbe tíz percre. Ha elkészült, locsold meg a maradék tejföllel.

Magyaros fogások

A magyar konyha remekeinek nem lehet ellenállni, készítsd el te is a kedvenc hazai fogásod!

Ezt is szeretjük