Hipergyors olaszos, paradicsomos tészta
Ropogósra sült sonkával
Egy gyors és finom tésztarecept mindig jól jön a háznál, csak pár perc, és kész is van!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, pár összetevőből készített tészta is lehet isteni finom, arra ügyelj, hogy a lehető legjobb alapanyagokból készítsd, hogy biztosan jól sikerüljön.

Egy kis magozott olívabogyóval, pár csipetnyi zöldfűszerrel és a tálaláskor ráhalmozott ruccolával még ízletesebb lesz. A sonka elég sós, így a szószt külön ne sózd meg!

Paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta - penne vagy fusilli
  • 10 dkg jó minőségű sonka
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát bő, enyhén sós vízbe tedd fel főni. A sonkát kockázd fel, a hagymát is, a paradicsomokat negyedeld, a konzervet pedig nyisd ki. Fogj egy serpenyőt, és vékony olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd add hozzá a sonkát is, és pirítsd ropogósra. Amikor már elérte ezt az állapotot, akkor add hozzá a paradicsomkonzervet, a tészta főzővizéből pedig adj hozzá pár - négy-öt - kanállal, hogy ne legyen túl sűrű, arra ügyelj, hogy azért túl híg se legyen.

Ha már szószos állagú, reszeld bele a fokhagymát, tekerj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot. A tésztát szűrd le, majd keverd a szószhoz, párszor forgasd át az egészet, keverd hozzá a paradicsomokat, és már kész is van a fogás. Tálaláskor szeletelj vagy reszelj rá friss parmezánt. 

Mennyei tésztaételek, amik már többször bizonyítottak

Olvasóink is imádják a finomabbnál finomabb tésztákat, nézd meg, mik a kedvenceik!

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ezt is szeretjük