Gyors tészta vacsorára
Zamatos fogás a sütőből
Bármelyik tésztaételt feldobhatod azzal, ha miután elkészült, még a sütőben megpirítod az egészet és a tetejére olvasztod a sajtot.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb tésztavacsorát is ünnepi lakomává varázsolhatod így, ráadásul a kész fogás ízén is sokat dob az a néhány sütőben töltött perc.

Sajtból sosem elég, ezért ha gondolod, még pár szelet mozzarellával is díszitheted mielőtt a sütőbe tolnád.

Paradicsomos-bazsalikomos tészta

Hozzávalók:

  • 75 dkg paradicsomkonzerv
  • 45 dkg tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 10-12 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék frissen reszelt parmezán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kis üveg - 1,5 dl - pesto
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc

Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg bő, lobogó, sós vízben, fogkeményre. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd egy alkalmas serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg benne a fokhagymát és a hagymát. Ha már szépen megpirultak, keverd hozzájuk a paradicsomot, majd ha fortyan egyet, vedd alatta kis lángra a tűzhelyet. Keverd hozzá a bazsalikomot, tépkedd minél apróbbra előtte, majd sóval és borssal ízesítsd a kedved szerint.

A sütőd melegítsd elő 200 fokra. Végy elő egy alkalmas tálat, tedd bele a tésztát, majd a pestot - ha nincs otthon és venni sem szeretnél, készítsd el ezt a változatot - és a paradicsomos szószt is, keverd el az egészet a ricottával, majd szórd meg a tetejét a parmezánnal. 3-5 perc alatt süsd készre az egészet és már fogyaszthatod is.

Így lesz tökéletes a tésztád

Tésztát főzni végtelenül egyszerű, de el lehet rontani, tarts be néhány egyszerű fogást, hogy tökéletes legyen a végeredmény

Ezt is szeretjük