Pesto házilag olasz recept szerint
A bazsalikomos szósz nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon sok ételt feldobhatsz vele, legyen az pirítós vagy tészta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pesto jó, a pesto finom, a pesto sokáig eláll, ezért is érdemes minél nagyobb adagokban készítened, majd raktároznod, hiszen bármikor jól jöhet.

Ízlésednek megfelelően készítheted erősebb vagy lágyabb ízűre, ez majd pár alkalom után úgyis kialakul, kísérletezz vele bátran!

Pesto házilag

Hozzávalók:

  • 10 dkg friss bazsalikom
  • 2 dl olívaolaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg fenyőmag
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a fenyőmaggal! Tedd egy tepsibe, és 220 fokon 10-15 percig pirítsd, időnként nézz rá, ha már eléggé barna, jó lesz. A fokhagymát törd forró olajba, két perc alatt pirítsd meg, majd vedd le a tűzről.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ha hagyományosan szeretnéd készíteni, egy mozsárban dolgozd össze a hozzávalókat, ha kevésbé érzed magadban a lendületet, akkor egy botmixer is megteszi. Miután kész vagy az aprítással, egy zöldes, illatos-ízes szószt kell kapnod, amit aztán bátran kenhetsz bármire, ami épp szembejön.

Egy jó tésztavacsora

Pár perc alatt megfő, már csak azt kell kitalálni, hogy mit tegyél rá, ha nem épp pestót kívánsz, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük