Pesto házilag olasz recept szerint

A bazsalikomos szósz nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon sok ételt feldobhatsz vele, legyen az pirítós vagy tészta.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pesto jó, a pesto finom, a pesto sokáig eláll, ezért is érdemes minél nagyobb adagokban készítened, majd raktároznod, hiszen bármikor jól jöhet.

Ízlésednek megfelelően készítheted erősebb vagy lágyabb ízűre, ez majd pár alkalom után úgyis kialakul, kísérletezz vele bátran!

Pesto házilag

Hozzávalók:

  • 10 dkg friss bazsalikom
  • 2 dl olívaolaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg fenyőmag
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a fenyőmaggal! Tedd egy tepsibe, és 220 fokon 10-15 percig pirítsd, időnként nézz rá, ha már eléggé barna, jó lesz. A fokhagymát törd forró olajba, két perc alatt pirítsd meg, majd vedd le a tűzről.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha hagyományosan szeretnéd készíteni, egy mozsárban dolgozd össze a hozzávalókat, ha kevésbé érzed magadban a lendületet, akkor egy botmixer is megteszi. Miután kész vagy az aprítással, egy zöldes, illatos-ízes szószt kell kapnod, amit aztán bátran kenhetsz bármire, ami épp szembejön.

Egy jó tésztavacsora

Pár perc alatt megfő, már csak azt kell kitalálni, hogy mit tegyél rá, ha nem épp pestót kívánsz, nézz be képgalériánkba!

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük