Az eredeti barnamártás receptje
A barnamártás tökéletesen passzol mindenféle sülthöz, és ha van egy kis időd, érdemes elkészíteni.
A barnamártás az ünnepi étkezések fontos eleme, mindenki evett már finomat, de előállítani csak keveseknek sikerült, egyrészt, mert macerás, másrészt, mert rendkívül időigényes.
Több változat létezik, van gyorsan, akár fél óra alatt elkészíthető is, de az igazi, klasszikus verzió a következőképpen fest.
Barnamártás
Hozzávalók:
- 60 dkg borjú-, marha- vagy kacsacsont
- 1 fej vöröshagyma
- 1 répa
- 1 fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 2 dkg paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 evőkanálnyi kakukkfű
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Négy-öt óra.
Elkészítés menete:
Vedd elő a levesfőző lábasod, önts az aljába egy kis olajat, és pirítsd meg rajta a csontokat, de figyelj, hogy ne égesd le őket. Ha már egyenletesen megbarnultak, kockázd melléjük a hagymát, vágd bele a répákat és a zellert, szórd meg a cukorral, és továbbra is ügyelj arra, hogy ne kapjon oda. Ha már elég barna, add hozzá a paradicsompürét is, majd öntsd fel két liter vízzel, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd, valamint szórd bele a kakukkfüvet is. Várd meg, amíg egyszer felforr, utána vedd kis lángra, fedd le, és időnként keverd át.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Nagyjából három óta után pirítsd meg a lisztet egy másik lábasban, majd keverd el a barna szószban, és várd meg, amíg besűrűsödik. Szűrd egy tálalóedénybe, és már öntheted is az ünnepi ebédre.
Húsok a mártás alá
Ha a barnamártás már készül, de nem tudod, milyen húst dobj fel vele, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- köret
Így készül hagyományosan a dödölle
- kacsa
- húsételek
A tökéletes sült kacsamell receptje
- paprika
- padlizsán