Az eredeti barnamártás receptje
Klasszikus íz finom húsokhoz
A barnamártás tökéletesen passzol mindenféle sülthöz, és ha van egy kis időd, érdemes elkészíteni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A barnamártás az ünnepi étkezések fontos eleme, mindenki evett már finomat, de előállítani csak keveseknek sikerült, egyrészt, mert macerás, másrészt, mert rendkívül időigényes.

Több változat létezik, van gyorsan, akár fél óra alatt elkészíthető is, de az igazi, klasszikus verzió a következőképpen fest.

Barnamártás

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjú-, marha- vagy kacsacsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 2 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 1 evőkanálnyi kakukkfű
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Négy-öt óra.

Elkészítés menete:

Vedd elő a levesfőző lábasod, önts az aljába egy kis olajat, és pirítsd meg rajta a csontokat, de figyelj, hogy ne égesd le őket. Ha már egyenletesen megbarnultak, kockázd melléjük a hagymát, vágd bele a répákat és a zellert, szórd meg a cukorral, és továbbra is ügyelj arra, hogy ne kapjon oda. Ha már elég barna, add hozzá a paradicsompürét is, majd öntsd fel két liter vízzel, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd, valamint szórd bele a kakukkfüvet is. Várd meg, amíg egyszer felforr, utána vedd kis lángra, fedd le, és időnként keverd át.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Nagyjából három óta után pirítsd meg a lisztet egy másik lábasban, majd keverd el a barna szószban, és várd meg, amíg besűrűsödik. Szűrd egy tálalóedénybe, és már öntheted is az ünnepi ebédre.

Húsok a mártás alá

Ha a barnamártás már készül, de nem tudod, milyen húst dobj fel vele, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük