Az eredeti barnamártás receptje
Klasszikus íz finom húsokhoz
A barnamártás tökéletesen passzol mindenféle sülthöz, és ha van egy kis időd, érdemes elkészíteni.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
A barnamártás az ünnepi étkezések fontos eleme, mindenki evett már finomat, de előállítani csak keveseknek sikerült, egyrészt, mert macerás, másrészt, mert rendkívül időigényes.


Több változat létezik, van gyorsan, akár fél óra alatt elkészíthető is, de az igazi, klasszikus verzió a következőképpen fest.
Barnamártás
Hozzávalók:
- 60 dkg borjú-, marha- vagy kacsacsont
- 1 fej vöröshagyma
- 1 répa
- 1 fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 2 dkg paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 evőkanálnyi kakukkfű
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Négy-öt óra.
Elkészítés menete:
Vedd elő a levesfőző lábasod, önts az aljába egy kis olajat, és pirítsd meg rajta a csontokat, de figyelj, hogy ne égesd le őket. Ha már egyenletesen megbarnultak, kockázd melléjük a hagymát, vágd bele a répákat és a zellert, szórd meg a cukorral, és továbbra is ügyelj arra, hogy ne kapjon oda. Ha már elég barna, add hozzá a paradicsompürét is, majd öntsd fel két liter vízzel, törd bele a fokhagymát, sózd és borsozd, valamint szórd bele a kakukkfüvet is. Várd meg, amíg egyszer felforr, utána vedd kis lángra, fedd le, és időnként keverd át.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Nagyjából három óta után pirítsd meg a lisztet egy másik lábasban, majd keverd el a barna szószban, és várd meg, amíg besűrűsödik. Szűrd egy tálalóedénybe, és már öntheted is az ünnepi ebédre.
Húsok a mártás alá
Ha a barnamártás már készül, de nem tudod, milyen húst dobj fel vele, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- köret
Így készül hagyományosan a dödölle

- kacsa
- húsételek
A tökéletes sült kacsamell receptje

- paprika
- padlizsán