Az eredeti zakuszka receptje, egyenesen Erdélyből
Ami a Balkánon az ajvár, az Erdélyben a zakuszka, egy finom, paprikás-padlizsános krém.
- 6 divatos, nőies farmernadrág 10 ezer forint alatt: előnyösen formálják az alakot »
- Egyszerű tippek a finom, fiatalító hatású sminkhez: és a hibák, amelyek 60 felett lerontják a megjelenést »
- Kiderült, mi alapján válogatnak a magyarok a kozmetikumok között: nőtt a természetes alapanyagok iránti érdeklődés »

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
A zakuszka elkészítése kissé macerás, ezért megéri minél nagyobb adagot csinálni, és utána már egész évben elég leemelni a polcról, és fogyasztani.


Elképesztő mértékben variálható, gyakorlatilag bármilyen zöldséggel gazdagíthatod, finom lesz vele.
Zakuszka
Hozzávalók:
- 3,5 kg padlizsán
- 3,5 kg pritamin
- 6 nagy fej vöröshagyma
- 1 liter sűrített paradicsomlé
- 7 dl olaj
- 5-6 babérlevél
- só, bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
Vedd elő a legnagyobb lábasodat, ha van olyan, amiben lekvárt szoktál főzni, akkor az pont jó lesz. Ha megvan a lábos, tedd félre, mert egy kis előmunkát igényel a többi dolog. A padlizsánt először is süsd meg, ha elkészült, hámozd meg, majd tedd félre. Egy kisebb edényben némi olajon dinszteld meg a hagymát, ha kész, tedd félre azt is. A paprikát vágd minél apróbb kockákra, és kezdd pirítani a maradék olajon - addig pirítsd, amíg minden leve el nem fő. Ha mindezzel megvagy, akkor kerülhet a tűzre a nagy lábas.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Mindent, amit eddig elkészítettél, önts össze, plusz add hozzá a fűszereket és a paradicsomlevet, és kezdheted a folyamatos keverést, kis szünetekkel. A forrás után körülbelül két órával éri el azt az állapotot, amikor már kész - ha kicsapódik az olaj, az ezt jelzi. Ekkor adagold kimosott befőttesüvegekbe, és tedd el, utána már bármikor fogyaszthatod, bármivel.
Paprikás ízek mindenkorra
Ha szereted a paprikával készült fogásokat, akkor bizonyára a magyar konyha remekeit is kedveled. Nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- káposzta
- saláták, zöldséges ételek
Vörösboros párolt káposzta

- túró
- saláták, zöldséges ételek
Krémes juhtúrós körözött

- oroszország
- leves