Serpenyős karaj gombás szafttal: szinte szétolvad a szádban

A gombás szafttal leöntött serpenyős karaj villámgyorsan elkészülő, laktató vacsora.

Serpenyős karaj gombás szafttal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretné azokat a fogásokat, amelyek teljes értékűek, kiadósak, mégis viszonylag rövid idő alatt, minimális munkával elkészülnek? Ez a serpenyőben sült, gombás szafttal leöntött karaj pont ilyen. Előkészületet alig igényel, és bő fél óra alatt az asztalon is lesz, így a sietős esték megmentője lehet.

Gombás, serpenyős karaj

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 90 dkg csontos sertéskaraj (szeletelve)
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A szószhoz:

  • 20 dkg gomba
  • 5 dl alaplé
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt (ami a húsok forgatásából visszamaradt)
  • 1 kis hagyma
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket dörzsöld be sóval és borssal. A lisztet keverd el a pirospaprikával, és forgasd meg benne a hússzeleteket. A visszamaradt lisztet tedd félre, mert a szószhoz még fel fogod használni.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Oldalanként négy perc alatt közepes lángon pirítsd meg benne a hússzeleteket, majd tedd őket félre.

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, keverd hozzá a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot. A gombát szeleteld fel, és keverd a hagymához. Kevergetve süsd, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt. Ekkor forgasd össze a fűszeres liszttel és a Worcestershire-szósszal, majd adagold bele az alaplevet. Keverd simára, tedd vissza bele a hússzeleteket, és lefedve főzd öt percig. 

Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá

A tarja a sertés legszaftosabb része, melyet sütőbe tolva érdemes elkészíteni. A hús alapfűszerekkel ízesítve is tökéletes, de érdemes kicsit különlegesebbé varázsolni.

Elolvasom

Kép: Wirestock / Getty Images

Ezt is szeretjük