Pesto házilag olasz recept szerint
A bazsalikomos szósz nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon sok ételt feldobhatsz vele, legyen az pirítós vagy tészta.

Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

A 30 éves modell ilyen dögös 2 gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pesto jó, a pesto finom, a pesto sokáig eláll, ezért is érdemes minél nagyobb adagokban készítened, majd raktároznod, hiszen bármikor jól jöhet.

Ízlésednek megfelelően készítheted erősebb vagy lágyabb ízűre, ez majd pár alkalom után úgyis kialakul, kísérletezz vele bátran!

Pesto házilag

Hozzávalók:

  • 10 dkg friss bazsalikom
  • 2 dl olívaolaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 6 dkg fenyőmag
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a fenyőmaggal! Tedd egy tepsibe, és 220 fokon 10-15 percig pirítsd, időnként nézz rá, ha már eléggé barna, jó lesz. A fokhagymát törd forró olajba, két perc alatt pirítsd meg, majd vedd le a tűzről.

Ha hagyományosan szeretnéd készíteni, egy mozsárban dolgozd össze a hozzávalókat, ha kevésbé érzed magadban a lendületet, akkor egy botmixer is megteszi. Miután kész vagy az aprítással, egy zöldes, illatos-ízes szószt kell kapnod, amit aztán bátran kenhetsz bármire, ami épp szembejön.

Egy jó tésztavacsora

Pár perc alatt megfő, már csak azt kell kitalálni, hogy mit tegyél rá, ha nem épp pestót kívánsz, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük