A legfinomabb házi lecsó receptje a nagyitól
Nem tudod elrontani
Az igazi nyári klasszikus, amihez csak pár összetevő kell, és egy szép szelet fehér kenyér.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazán finom lecsó titka a minőségi alapanyagokban rejlik, a legjobb, ha egyenesen a kertből szerzed be a hozzávalókat, ha pedig erre nincs lehetőséged, akkor a piacon vásárolj be kedvenc zöldségesedtől!

A lecsó a végtelenségig variálható, tehetsz bele virslit, kolbászt, rizst vagy bármit, ami éppen jólesik, van, aki a zöldségeket más sorrendben teszi bele, de szerencsére ez egy megunhatatlan fogás, így bőven kísérletezhetsz vele, hogy megtaláld a kedvenc változatodat!

Lecsó

Hozzávalók:

  • 8 tv paprika
  • 4 szép nagy paradicsom
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 10 dkg zsíros szalonna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket darabold fel nagyjából egységes méretű részekre - igen, a hagymát is, nem kell apró kockákra vágni! -, persze szigorúan az után, hogy jó alaposan átmostad őket. A paradicsom héját ízlésed szerint távolítsd, vagy ne távolítsd el, ha előbbi megoldást választod, úgy tartsd egy percre forró vízbe, úgy könnyedén ledobja a héját. A szalonnát kockázd fel. Végy elő egy serpenyőt, amiben majd minden kényelmesen elfér, és olvaszd ki benne a szalonna zsírját.

Ha ez megvan, tedd bele a paprikát, hagyd, hogy egy kicsit összeessen, majd add hozzá a hagymát is, majd ha az is fonnyadt már egy kicsit, mehet hozzá a paradicsom is.

Sózd és borsozd kedved szerint, keverd át párszor, és már kész is van az ínycsiklandó lecsó.

Mennyei fogások egyenesen a bográcsból

A kissé füstös ízű, bográcsban főtt ételeknél nemigen létezik finomabb fogás, próbáld ki bármelyiket, biztosan isteni lesz!

Ezt is szeretjük