Foszlós mákos párnácskák középen gazdag töltelékkel: egyszerű gyúrt tésztából készül
Az omlós, puha mákos párnácskák reggelinek, uzsonnának vagy vendégváró falatoknak is nagyszerűek.
Összesen 267 találat.
Az omlós, puha mákos párnácskák reggelinek, uzsonnának vagy vendégváró falatoknak is nagyszerűek.
A csipkebogyó az ősz csodanövénye, amiben a paprikánál is több C-vitamin van. Érdemes belőle zamatos lekvárt is készíteni.
A házi foszlós, illatos buktának nincs párja. Főleg, ha sűrű, zamatos lekvárral töltöd meg.
A lekváros gombóc főételnek vagy desszertnek is remek választás. A nagyi régi praktikáit bevetve nem tudod elhibázni.
Van, aki üstben, más sütőben készíti, ám így is egyszerű és zamatos a jóféle, házi szilvalekvár.
Ha most teszel el lekvárt, egész évben felhasHa most teszel el lekvárt, egész évben felhasználhatod a legkülönfélébb sütikbe. Csupa nagy kedvencet mutatunk az egyszerű keverttől a kelt tésztáig.
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.
Ha készítesz friss sárgabaracklekvárt, rögtön próbáld is ki ezt a mennyei rácsos pitét! Erre a sütire nem lehet ráunni.
Akár fél óra alatt is főzhetsz otthon hamisítatlan házi sárgabaracklekvárt.
Most érdemes üvegbe zárni a nyár kedvenc ízeit. A zamatos lekvárok és a szörpök télen különösen jólesnek.
Ha van otthon egy csomag leveles tészta és egy üveg lekvár, akkor semmi akadálya, hogy akár rögtön elkészítsd ezt a mennyei sütit.
A lekváros kifli egyszerű kelt tésztából készül, több napig eltartható és finom.
Az ujjlenyomatsüti vagy ökörszem fantasztikusan omlós és kiadós édesség, amit kevés munkával, egyszerűen elkészíthetsz.
A mutatós lekváros húsvéti linzert érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha a dobozban puhul egy-két napig.
A sok-sok csokival készült muffin tuti választás, ha hamar szeretnél mennyei édességhez jutni.
Ezt a szilvalekváros kiflit nem kell dagasztani, keleszteni, a tészta a joghurttól elképesztően puhává válik.
A Gerbeaud Cukrászda klasszikus süteménye, a lekváros-diós zserbó hosszú évtizedek óta nagy karácsonyi kedvenc.
Néhány alapszabályt betartva tökéletesen omlós lesz a karácsonyi linzer tésztája. Akár már most elkészítheted.
Sütihengerrel pofonegyszerűen készíthetsz mutatós és nagyon finom omlós kekszet akár karácsonyra is.
A muffinalapreceptet rengeteg módon variálhatod. Az egyik legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha lekvárt teszel a közepébe.
A megunhatatlan lekváros piskótatekercs néhány adventi fűszerrel garantáltan megédesíti az ünnepi készülődést.
A fantasztikusan omlós, édes linzertészta sok lekvárral, tortaformában sütve akár ünnepi édesség is lehet.
Ilyenkor is főzhetsz lekvárt, a sütőtök kiváló alapanyag. Naranccsal megbolondítva még zamatosabb.
Az angolok nem hiába imádják a kenyérpudingot. Maradék, szikkadt péksüti felhasználásra is tökéletes ez a Nutellás, lekváros édesség.
Friss lekvárral még finomabb a könnyen és gyorsan elkészíthető, legendás édesség, az osztrák császármorzsa.
A csodás illatú, sűrű, szinte fekete, mennyei szilvalekvár tartósítószer nélkül is eláll, és még cukor sem kell bele.
Ha a klasszikus sárgabaracklekvárt feldobnád egy kicsit, bolondítsd meg levendulával!
Már javában tombol a gyümölcsszezon, így most érdemes a kamrapolcot finomabbnál finomabb házi lekvárokkal, dzsemekkel feltölteni!
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.
A házi, zamatos eperlekvárnak nincs párja. Ha betartasz néhány szabályt, a következő szezonig is eláll.