Házi lekváros bukta vastag töltelékkel: a kelt tészta finom foszlós

A házi foszlós, illatos buktának nincs párja. Főleg, ha sűrű, zamatos lekvárral töltöd meg.

lekvaros-bukta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha készítettél már kelt tésztát, a bukta sem fog ki rajtad. A rugalmas, univerzális kalácstészta tökéletes alap hozzá. Szánj elég időt a tészta kidolgozására és a kelesztésre is. Érdemes a lisztet átszitálni, hogy még könnyebb legyen a tészta.

Házi lekváros bukta receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg lekvár
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 3.5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás (kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, majd keverd bele az élesztőt és a cukrot. Várj körülbelül 10 percig, amíg jól felfut, azaz megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe készíts mélyedést. Rakd bele a tojást, a sót, a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat, a maradék tejet, és dagaszd meg a tésztát. Akkor jó, ha hólyagos, és elválik a kezedtől. Takard le, és keleszd körülbelül 40 percig. 


Amikor a tészta a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, és gyúrd át. Nyújtsd ki, majd vágd fel 10x5 centis téglalapokká. Mindegyik közepébe tegyél lekvárt. Tekerd fel, a végeket jól zárd le, majd kend meg felvert tojással. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranybarna a teteje, kiveheted a sütőből. 

A lekváros papucs is örök kedvenc. Kelt tésztából készül, és eteti magát. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük