Házi lekváros bukta vastag töltelékkel: a kelt tészta finom foszlós
A házi foszlós, illatos buktának nincs párja. Főleg, ha sűrű, zamatos lekvárral töltöd meg.

lekvaros-bukta
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha készítettél már kelt tésztát, a bukta sem fog ki rajtad. A rugalmas, univerzális kalácstészta tökéletes alap hozzá. Szánj elég időt a tészta kidolgozására és a kelesztésre is. Érdemes a lisztet átszitálni, hogy még könnyebb legyen a tészta.

Házi lekváros bukta receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg lekvár
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 3.5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás (kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, majd keverd bele az élesztőt és a cukrot. Várj körülbelül 10 percig, amíg jól felfut, azaz megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe készíts mélyedést. Rakd bele a tojást, a sót, a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat, a maradék tejet, és dagaszd meg a tésztát. Akkor jó, ha hólyagos, és elválik a kezedtől. Takard le, és keleszd körülbelül 40 percig. 


Amikor a tészta a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, és gyúrd át. Nyújtsd ki, majd vágd fel 10x5 centis téglalapokká. Mindegyik közepébe tegyél lekvárt. Tekerd fel, a végeket jól zárd le, majd kend meg felvert tojással. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranybarna a teteje, kiveheted a sütőből. 

A lekváros papucs is örök kedvenc. Kelt tésztából készül, és eteti magát. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük