Húsvéti lekváros linzer: a tésztája omlósabb már nem is lehetne
A mutatós, lekváros húsvéti linzert érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha a dobozban puhul egy-két napig.

linzer-husvet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A puha, omlós, illatos linzer húsvétra is tökéletes választás. Tedd ünnepivé az alkalomhoz illő tojásos, nyuszis kiszúrókkal! Kisebb formákkal a süti tetejét is kiszaggathatod. Fantasztikusan omlós lesz a tészta, ha hideg vajjal, gyorsan dolgozol, továbbá a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül a sütibe. 

Húsvéti lekváros linzer

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • lekvár a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a sóval, reszeld hozzá a vajat, és morzsold össze. Amikor már elég morzsalékos, add hozzá a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, és gyorsan gyúrd össze. A tésztát vedd ketté, formázz belőlük bucikat, csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre.
 

Pihentetést követően vedd ki az egyik bucit. Gyúrd át, tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki három milliméter vastagságúra, majd húsvéti linzerkiszúróval szaggasd ki. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymáshoz nem túl közel, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd nyolc-tíz percig. A másik bucival is hasonlóan járj el. 
A kisült, kihűlt tésztákat ragaszd össze lekvárral. Zárható tetejű dobozban tárold. Porcukorral megszórva kínáld. 
Húsvétra is készíthetsz aszalványokkal, magvakkal gazdagított gyümölcskenyeret. 

Ezt is szeretjük