
Húsvéti lekváros linzer: a tésztája omlósabb már nem is lehetne
A mutatós, lekváros húsvéti linzert érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha a dobozban puhul egy-két napig.


A puha, omlós, illatos linzer húsvétra is tökéletes választás. Tedd ünnepivé az alkalomhoz illő tojásos, nyuszis kiszúrókkal! Kisebb formákkal a süti tetejét is kiszaggathatod. Fantasztikusan omlós lesz a tészta, ha hideg vajjal, gyorsan dolgozol, továbbá a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül a sütibe.
Húsvéti lekváros linzer
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- lekvár a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a sóval, reszeld hozzá a vajat, és morzsold össze. Amikor már elég morzsalékos, add hozzá a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, és gyorsan gyúrd össze. A tésztát vedd ketté, formázz belőlük bucikat, csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre.
Pihentetést követően vedd ki az egyik bucit. Gyúrd át, tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki három milliméter vastagságúra, majd húsvéti linzerkiszúróval szaggasd ki. Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymáshoz nem túl közel, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd nyolc-tíz percig. A másik bucival is hasonlóan járj el.
A kisült, kihűlt tésztákat ragaszd össze lekvárral. Zárható tetejű dobozban tárold. Porcukorral megszórva kínáld.
Húsvétra is készíthetsz aszalványokkal, magvakkal gazdagított gyümölcskenyeret.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept