Lekváros kevert süti csoki- és diódarabokkal: 10 perc munka, és mehet a sütőbe

A lekváros kevert igazi nagyiféle, pofonegyszerű süti, ami csoki- és diódarabokkal megbolondítva még ellenállhatatlanabb.

lekvaros-dios-kevert
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha csak kevés időd van sütni, mégis valami finomra vágysz, a lekváros kevertben nem fogsz csalódni. Fahéjjal, narancshéjjal és dióval felturbózva igazi adventi süti lehet belőle, amibe akár maradék mikuláscsoki is kerülhet. Ha kisebb tepsiben sütöd, még magasabb lesz. 

Lekváros kevert süti

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 2 db tojás
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg csoki
  • 4 evőkanál lekvár
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • narancshéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd habosítsd a cukorral és a vajjal. Öntsd hozzá a tejet, add hozzá a lekvárt, majd forgasd hozzá a sütőporral, a fahéjjal, a narancshéjjal és a kis darabokra vágott csokival elkevert lisztet. 

A csomómentes masszát simítsd kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Amikor szép aranyszínű, és a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
A vajas kevert sütinek is nagyon puha és omlós a tésztája. Az alapreceptet variáld kedvedre!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük