Pofonegyszerű, villámgyors őszibaracklekvár: kis adagban is érdemes elkészíteni

Lédús gyümölcsből pillanatok alatt elkészül ez a selymes őszibaracklekvár, amit akár kis adagban is érdemes megfőzni.

oszibaracklekvar
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a gyors őszibaracklekvár ideális akkor, ha árválkodik a hűtődben néhány túlérett darab, amit nem szeretnél kidobni. Tartósítószer, zselésítő anyag, sőt túl sok cukor sem kell hozzá, mert nem hosszú távra készül: annyit főzz belőle, amennyi néhány napon belül elfogy.

Gyors őszibaracklekvár

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 szem őszibarack
  • 1 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A barackot alaposan mosd meg, vájd ki a magját, hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd egy kis lábosba, és adj hozzá ízlés szerinti mennyiségben cukrot. Érdemes először keveset adni inkább hozzá, majd ha szeretnéd, főzés közben még édesítheted. Kis lángon, időnként megkeverve főzd a gyümölcsöt és a cukrot sziruposra. Addig tartsd a tűzön, amíg a kívánt állagot eléri. Ha kész, kanalazd egy üvegbe vagy tálkába. Nagyon finom húsok mellé, palacsintába vagy akár gyümölcsrizsbe is. Ha még maradt belőle, néhány napig eláll a hűtőben.

Ha van időd a hagyományos befőzésre is, semmiképp ne múljon el a nyár anélkül, hogy el ne tennél néhány üveg sárgabaracklekvárt!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük