Pofonegyszerű, villámgyors őszibaracklekvár: kis adagban is érdemes elkészíteni
Lédús gyümölcsből pillanatok alatt elkészül ez a selymes őszibaracklekvár, amit akár kis adagban is érdemes megfőzni.
Ez a gyors őszibaracklekvár ideális akkor, ha árválkodik a hűtődben néhány túlérett darab, amit nem szeretnél kidobni. Tartósítószer, zselésítő anyag, sőt túl sok cukor sem kell hozzá, mert nem hosszú távra készül: annyit főzz belőle, amennyi néhány napon belül elfogy.
Gyors őszibaracklekvár
Hozzávalók 4 személyre
- 5 szem őszibarack
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A barackot alaposan mosd meg, vájd ki a magját, hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd egy kis lábosba, és adj hozzá ízlés szerinti mennyiségben cukrot. Érdemes először keveset adni inkább hozzá, majd ha szeretnéd, főzés közben még édesítheted. Kis lángon, időnként megkeverve főzd a gyümölcsöt és a cukrot sziruposra. Addig tartsd a tűzön, amíg a kívánt állagot eléri. Ha kész, kanalazd egy üvegbe vagy tálkába. Nagyon finom húsok mellé, palacsintába vagy akár gyümölcsrizsbe is. Ha még maradt belőle, néhány napig eláll a hűtőben.
Ha van időd a hagyományos befőzésre is, semmiképp ne múljon el a nyár anélkül, hogy el ne tennél néhány üveg sárgabaracklekvárt!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept