Csupa csokis muffin lekvárral töltve: villámgyorsan elkészül
A sok-sok csokival készült muffin tuti választás, ha hamar szeretnél mennyei édességhez jutni.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A muffin számtalan különböző variációban csábít, ráadásul könnyen ízesíthető, egyszerűen elkészíthető és sokáig elálló finomság. Ebben a változatban az ínycsiklandó sütik közepén egy-egy kiskanál eperlekvár bújik meg, ami tökéletesen harmonizál az étcsokival és a kakaóporral. A megszokott muffinok mellett ezt is feltétlenül süsd meg!
Csokis muffin lekvárral töltve
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg eperlekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral.
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojást üsd egy másik edénybe, keverd hozzá a kristálycukrot és az apró darabokra tördelt étcsokit. A vajat olvaszd fel, és add a tojásos-cukros masszához, végül az egészhez óvatosan adagold hozzá a kakaós lisztet.
A csomómentes tésztából kanalazz a kibélelt muffinsütő mélyedéseibe, halmozz mindegyikre egy kevés lekvárt, majd fedd be egy újabb adag tésztával. Süsd 20 percig a muffinokat. Nem baj, ha a belsejük még kicsit ragacsos, amikor kiveszed a sütőből, ahogy hűlnek, meg fognak szilárdulni.
A csokis ízek szerelmeseinek a Sacher-muffint is kötelező kipróbálni.
Még több recept