Sűrű házi sárgabaracklekvár egyszerűen: ezzel a módszerrel a leggyorsabb a befőzés
Akár fél óra alatt is főzhetsz otthon hamisítatlan házi sárgabaracklekvárt.

sargabaracklekvar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs időd vagy kedved órákig a tűzhely felett állni, mégis a házi lekvárok utolérhetetlen ízére vágysz, van egy jó hírünk: alig fél óra alatt te is ínycsiklandó sárgabaracklekvárt főzhetsz. A gyümölcsöt még meghámozni sem kötelező, az üvegek sterilizálására azonban legyen gondod a főzés előtt. A megadott mennyiség három üveg befőttre elég.

Gyors házi sárgabaracklekvár receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg sárgabarack
  • 75 dkg befőzőcukor
  • 1 csomag 2:1 dzsemfix (25 g)
Recept idők

Elkészítés:

A befőttesüvegeket forró vízben főzd ki, fogóval szedd ki a lábosból, és a napon szárítsd meg. A sárgabarackot alaposan mosd meg, magozd ki, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A nyers gyümölcshöz keverd hozzá a dzsemfixet, majd tedd fel a tűzre. Ha felforrt, add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett hagyd forrni nagyjából két percig, amíg a cukor felolvad. Ekkor vedd le a tűzről, kanalazd üvegekbe, de még ne zárd le, csak lazán takard le őket, és helyezd száraz dunsztba: a még forró üvegeket vedd körül párnákkal, a tetejüket is fedd le, és ebben a meleg környezetben hagyd őket egy napig, amíg kihűlnek. Másnap zárd le légmentesen a lekvárokat, és tedd fénytől védett helyre. Felbontás nélkül évekig elállnak.

Ebből a finom baracklekvárból majd a klasszikus linzerbe is juttathatsz.

Ezt is szeretjük