Sűrű házi sárgabaracklekvár egyszerűen: ezzel a módszerrel a leggyorsabb a befőzés
Akár fél óra alatt is főzhetsz otthon hamisítatlan házi sárgabaracklekvárt.

Ha nincs időd vagy kedved órákig a tűzhely felett állni, mégis a házi lekvárok utolérhetetlen ízére vágysz, van egy jó hírünk: alig fél óra alatt te is ínycsiklandó sárgabaracklekvárt főzhetsz. A gyümölcsöt még meghámozni sem kötelező, az üvegek sterilizálására azonban legyen gondod a főzés előtt. A megadott mennyiség három üveg befőttre elég.
Gyors házi sárgabaracklekvár receptje
Hozzávalók
- 2 kg sárgabarack
- 75 dkg befőzőcukor
- 1 csomag 2:1 dzsemfix (25 g)
Elkészítés:
A befőttesüvegeket forró vízben főzd ki, fogóval szedd ki a lábosból, és a napon szárítsd meg. A sárgabarackot alaposan mosd meg, magozd ki, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A nyers gyümölcshöz keverd hozzá a dzsemfixet, majd tedd fel a tűzre. Ha felforrt, add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett hagyd forrni nagyjából két percig, amíg a cukor felolvad. Ekkor vedd le a tűzről, kanalazd üvegekbe, de még ne zárd le, csak lazán takard le őket, és helyezd száraz dunsztba: a még forró üvegeket vedd körül párnákkal, a tetejüket is fedd le, és ebben a meleg környezetben hagyd őket egy napig, amíg kihűlnek. Másnap zárd le légmentesen a lekvárokat, és tedd fénytől védett helyre. Felbontás nélkül évekig elállnak.
Ebből a finom baracklekvárból majd a klasszikus linzerbe is juttathatsz.
- baracklekvár
- sárgabarack
- lekvár
- házi sárgabaracklekvár
- lekvárfőzés
- házi lekvár
- befőzőcukor
- dzsemfix
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept