Joghurtos kifli kelesztés nélkül szilvalekváros töltelékkel: hihetetlenül omlós
Ezt a szilvalekváros kiflit nem kell dagasztani, keleszteni, a tészta a joghurttól elképesztően puhává válik.

joghurtos-lekvaros-kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilvalekváros kiflik a karácsonyi asztalon is jól mutatnak, ráadásul a vendégek is örömmel kapkodják el a tányérról. Ezt a joghurtos, sütőporos változatot időhiányban is bátran bevetheted. Pillanatok alatt összeáll a tészta, és nagyon könnyű vele bánni. A szilvalekváros tölteléktől lesz különösen csábító. 

Joghurtos, szilvalekváros kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szilvalekvár
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, a sóval, a vaníliás cukorral, majd morzsold össze a vajjal. Add hozzá a joghurtot, és jól gyúrd össze. Ha a tészta rugalmas, elválik az edénytől, és szép fényes, oszd nyolc részre a tésztát.

Mindegyiket nyújtsd kör alakúra, és vágd nyolc-nyolc cikkre, kanalazz a közepükre szilvalekvárt, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. A tészta vastagabb részétől tekerd fel, és formázz belőlük tetszetős kifliket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg  180 fokon körülbelül 20 perc alatt szép pirosra.
Az omlós, vajas linzer is legtöbbször lekvárral készül, és minden alkalomra tökéletes. 

Ezt is szeretjük