A nyár legfinomabb lekvárjai és szörpjei, amiket most kell eltenni: receptekkel mutatjuk
Most érdemes üvegbe zárni a nyár kedvenc ízeit. A zamatos lekvárok és a szörpök télen különösen jólesnek.

csokis-meggylekvar-kepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyár közepén kedvedre válogathatsz a zamatos, vitaminban gazdag gyümölcsök közül. Még van málna, ribizli, érik a barack, a cseresznye, a meggy, sőt már szilvával, áfonyával is találkozhatsz a szupermarketek polcain. Ha eleget ettél belőlük, mentsd át a kedvencek ízét az ínséges téli hónapokra! Főzz belőlük lekvárt vagy akár szörpöt!

Az eltevéshez nagyon fontos, hogy érett, egészséges alapanyagokat válogass. Ügyelj az edények és a munkafelület tisztaságára is. Ma már nem kell órákon át kevergetni a lekvárt, bátran használhatod a befőzési folyamatot felgyorsító cukrot, a pektint, a dzsemfixet. Ha biztosra akarsz menni, ne feledkezz meg a dunsztolásról sem, meghosszabbítva ezzel a házi készítésű finomságok eltarthatósági idejét! Szörpöket pedig akár nyersen is eltehetsz.

A legfinomabb nyári lekvárok, szörpök

Az alaprecepteket érdemes variálni. Adhatsz a lekvárokhoz különféle ízesítőket. A vanília szinte mindenhez illik, de feldobhatod a gyümölcsös finomságokat fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, sőt kísérletezhetsz bazsalikommal és rozmaringgal is. Összegyűjtöttük a legnagyobb kedvenceket, válogassatok a házias receptek közül!

Ezt is szeretjük