A 8 legfinomabb házi lekváros süti receptje: a piskótától a buktáig

Ha most teszel el lekvárt, egész évben felhasználhatod a legkülönfélébb sütikbe. Csupa nagy kedvencet mutatunk az egyszerű keverttől a kelt tésztáig.

A legfinomabb lekváros sütik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A befőzési szezon az eperrel kezdődött, aztán folyatódott a ribizlivel, a málnával, most a meggy, a cseresznye, a sárgabarack van soron, és még hetekig készíthetünk különféle zamatos lekvárokat. A nyár csodás ízei üvegbe zárva jól jönnek majd a gyümölcsszegény hónapokban, de már most is érdemes az édességekbe csempészni. A péksütik mellett a különféle desszerteket is feldobhatod a kedvenc ízeiddel.

A lekvárt sokféle módon felhasználhatod a konyhában: kerülhet a tésztába, töltelékként is bevethető, sőt a díszítésnél is érdemes számolni vele. A klasszikusokat legalább úgy feldobja, mint az egyszerű édességeket. Jól megy a piskótákba, a kevert tésztákba, a muffinokba, a tortákba. Felturbózhatod vele a kelt és a leveles tésztákat, a különféle linzereket, valamint a kekszeket is.

A legfinomabb lekváros sütik

Vannak olyan sütik, amikben a lekvár dominál, másokban nem annyira hangsúlyos, mégis elképzelhetetlen nélküle az édesség, gondoljunk csak a mézes zserbóra! Összeállításunkban találsz egyszerű kedvenceket, amiket pillanatok alatt összedobhatsz, és időigényesebb sütiket is. Válogass kedvedre!

Ezt is szeretjük