A 8 legfinomabb gyümölcsös piskóta: vizes, olajos vagy tejfölös tésztából
A piskóta tökéletes önmagában, gyümölccsel, tortaalapnak és tekercselve is. Válogass a legfinomabbak közül!

gyumolcsos-olajos-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magas, levegős, pihe-puha piskóta örök kedvenc, amit ráadásul rengeteg változatban elkészíthetsz. A klasszikus hattojásos tésztától sem kell tartanod, ám érdemes az olajos, a vizes, a tejfölös változatokat is kipróbálni. Nagy előnyük, hogy kevésbé kényesek. 

Ha betartasz néhány egyszerű szabályt, biztos, hogy bármelyiket választod, jól fog sikerülni a tészta. Érdemes átszitálni a lisztet, hogy könnyedebb legyen a piskóta. Fontos, hogy mindig előmelegített sütőbe tedd a tésztát, ne süsd túl magas hőfokon, és ne nyitogasd a sütőajtót, különben visszaesik. 

A legfinomabb piskóták receptekkel

A piskótát számos módon feldobhatod: tökéletes a legkülönbözőbb krémekkel, csokival, friss és idénygyümölccsel, lekvárral, tejszínnel, de akár kiváló tortaalap is lehet. Menj biztosra, és válogass a legjobbak közül! 

Ezt is szeretjük