Mennyei lekváros kifli a nagyi receptje szerint: a zsírtól lesz igazán omlós
A lekváros kifli egyszerű kelt tésztából készül, több napig eltartható és finom.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Vannak olyan sütireceptek, amik generációról generációra öröklődnek. Ez a lekváros kifli is pont ilyen. A tészta sokkal omlósabb lesz, ha vaj vagy margarin helyett zsírral készíted. Jól jön teához, kávéhoz, desszertnek vagy tartalmas fogás mellé.
Lekváros kifli receptje
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 18 dkg zsír
- 2 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál cukor az élesztőbe
- 1 csipet só
Tölteléknek
- 1 kis üveg lekvár
A tetejére
- 1 db tojás
- porcukor
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, míg 10-15 perc alatt felfut, tehát jól megnő a térfogata.
A lisztet szitáld egy tálba, és vegyítsd a sóval, a cukorral, majd add hozzá a zsírt, a tojást, a felfutott élesztőt, és gyúrd össze. Ha nem áll össze a tészta, önthetsz még hozzá kevés tejet. Amennyiben túl ragacsos, szórj hozzá lisztet. Takard le, és pihentesd 40-50 percig.
Amikor a tésztája a duplájára emelkedik, tedd át lisztezett felületre, gyúrd át, és oszd hat részre. Egyesével nyújtsd ki kör alakúra, majd vágd fel nyolc-nyolc cikkre. Kanalazz mindegyik közepébe lekvárt, és tekerd fel. Kend meg villával felvert tojással, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a kiflik szép aranybarnák lesznek. Porcukorral megszórva kínáld.
A lekváros bukta is akkor az igazi, ha otthon, sok töltelékkel készíted.
Még több recept