Tökéletesen omlós lekváros linzer karácsonyi kiszúrókkal szaggatva

Néhány alapszabályt betartva fantasztikusan omlós lesz a karácsonyi linzer tésztája. Akár már most elkészítheted.

karacsonyi-linzer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A linzerkészítés alapszabálya, hogy a liszt, a vaj és a porcukor 3:2:1 arányban kerüljön a tésztába. Bármilyen formájúra kiszaggathatod, az ünnepek közeledtével azonban leghangulatosabb, ha karácsonyi mintákat választasz. A lekvártöltelék íze szintén rajtad múlik: a baracklekvár a klasszikus, de eperrel, málnával vagy akár a télen olyan kedvelt naranccsal is nagyon finom.

Lekváros linzer

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárga
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg lekvár
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A szódabikarbónával elkevert lisztet morzsold el a hideg vajjal, majd add hozzá a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Dolgozd gyorsan össze, majd letakarva pihentesd a hűtőben egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.

Pihentetés után a tésztát vedd ki a hűtőből, nyújtsd ki vékonyra, és különféle formákkal szaggasd ki, majd minden második forma közepét szúrd ki egy kisebb formával. A linzereket rakd egymástól kicsit távolabb a tepsibe, és 10-12 perc alatt süsd világosra. Ha a sütik kihűlnek, a nem lyukas darabokat kend meg lekvárral, majd helyezz egyenként mindegyik tetejére egy kiszúrt tésztát, és szórd meg porcukorral.
Macaront is készíthetsz a karácsonyi vacsora mellé, sőt, ajándéknak is tökéletesen megállja a helyét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük