Így készül az édes angol pogácsa, a scone: vajjal és lekvárral tálalják

Az angol pogácsa, vagyis a scone ízében nem, csak alakjában emlékeztet a magyar rokonára: inkább enyhén édeskés, és nagyon jól megy hozzá a vaj és a dzsem.

scone
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a klasszikus ötórai teázás divatja Angliában elég erősen szorul vissza, az ehhez szükséges kellékek továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek: hihetetlen mennyiségű teát isznak - amit ráadásul tejjel kevernek -, és nagy örömmel fogyasztanak mellé mindenféle teasüteményt, például scone-t is. Mivel nem egy bonyolult süteményről van szó, te is bátran megpróbálkozhatsz otthon az elkészítésével.

Angol pogácsa (scone)

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csipet
  • 0.5 dl habtejszín
  • vaj és lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet szitáld át, add hozzá a sütőport, a sót és a cukrot, majd morzsold el az apró kockákra vágott, hideg vajjal. A tejet, a tejszínt és a tojást egy másik tálban keverd el. Néhány kanállal tegyél belőle félre a kenéshez, a többit adagold a vajas liszthez, és kézzel alaposan dolgozd össze. Tedd lisztezett deszkára, nyújtsd ki másfél-két centi vastagra, egy nagyobb pogácsaformával szaggasd ki, és helyezd egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ne ijedj meg, hogy laposak, sütés közben nagyra fognak nőni. A tetejüket kend meg a visszamarad tojásos tejjel, és told a sütőbe nagyjából 15 percre, amíg aranyszínt kapnak. Vajjal és lekvárral tálald.
 

Ha jártál már Angliában, biztosan kóstoltad a crumpet nevű pufi, lyukacsos palacsintát - most te magad is elkészítheted.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük