Pihe-puha házi lekváros gombóc: régi családi recept szerint
A lekváros gombóc főételnek vagy desszertnek is remek választás. A nagyi régi praktikáit bevetve nem tudod elhibázni.
Összesen 264 találat.
A lekváros gombóc főételnek vagy desszertnek is remek választás. A nagyi régi praktikáit bevetve nem tudod elhibázni.
Van, aki üstben, más sütőben készíti, ám így is egyszerű és zamatos a jóféle, házi szilvalekvár.
Ha most teszel el lekvárt, egész évben felhasHa most teszel el lekvárt, egész évben felhasználhatod a legkülönfélébb sütikbe. Csupa nagy kedvencet mutatunk az egyszerű keverttől a kelt tésztáig.
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.
Ha készítesz friss sárgabaracklekvárt, rögtön próbáld is ki ezt a mennyei rácsos pitét! Erre a sütire nem lehet ráunni.
Akár fél óra alatt is főzhetsz otthon hamisítatlan házi sárgabaracklekvárt.
Most érdemes üvegbe zárni a nyár kedvenc ízeit. A zamatos lekvárok és a szörpök télen különösen jólesnek.
Ha van otthon egy csomag leveles tészta és egy üveg lekvár, akkor semmi akadálya, hogy akár rögtön elkészítsd ezt a mennyei sütit.
A lekváros kifli egyszerű kelt tésztából készül, több napig eltartható és finom.
Az ujjlenyomatsüti vagy ökörszem fantasztikusan omlós és kiadós édesség, amit kevés munkával, egyszerűen elkészíthetsz.
A mutatós lekváros húsvéti linzert érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha a dobozban puhul egy-két napig.
A sok-sok csokival készült muffin tuti választás, ha hamar szeretnél mennyei édességhez jutni.
Ezt a szilvalekváros kiflit nem kell dagasztani, keleszteni, a tészta a joghurttól elképesztően puhává válik.
A Gerbeaud Cukrászda klasszikus süteménye, a lekváros-diós zserbó hosszú évtizedek óta nagy karácsonyi kedvenc.
Néhány alapszabályt betartva tökéletesen omlós lesz a karácsonyi linzer tésztája. Akár már most elkészítheted.
Sütihengerrel pofonegyszerűen készíthetsz mutatós és nagyon finom omlós kekszet akár karácsonyra is.
A muffinalapreceptet rengeteg módon variálhatod. Az egyik legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha lekvárt teszel a közepébe.
A megunhatatlan lekváros piskótatekercs néhány adventi fűszerrel garantáltan megédesíti az ünnepi készülődést.
A fantasztikusan omlós, édes linzertészta sok lekvárral, tortaformában sütve akár ünnepi édesség is lehet.
Ilyenkor is főzhetsz lekvárt, a sütőtök kiváló alapanyag. Naranccsal megbolondítva még zamatosabb.
Az angolok nem hiába imádják a kenyérpudingot. Maradék, szikkadt péksüti felhasználásra is tökéletes ez a Nutellás, lekváros édesség.
Friss lekvárral még finomabb a könnyen és gyorsan elkészíthető, legendás édesség, az osztrák császármorzsa.
A csodás illatú, sűrű, szinte fekete, mennyei szilvalekvár tartósítószer nélkül is eláll, és még cukor sem kell bele.
Ha a klasszikus sárgabaracklekvárt feldobnád egy kicsit, bolondítsd meg levendulával!
Már javában tombol a gyümölcsszezon, így most érdemes a kamrapolcot finomabbnál finomabb házi lekvárokkal, dzsemekkel feltölteni!
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.
A házi, zamatos eperlekvárnak nincs párja. Ha betartasz néhány szabályt, a következő szezonig is eláll.
A lekváros, rácsos leveles sütire könnyű rászokni, ráadásul villámgyorsan az asztalodon illatozik a finom, roppanós édesség.
Az olajos kakaós piskóta tökéletes tortaalap lehet. Mascarponéval és lekvárral töltve ki tudna neki ellenállni?
Minden van ebben a tortában, amitől egy süti igazán finom lehet: dió, lekvár, lágy krém, és csodás piskóta az alapja.