Zöldségalaplé: így készítik a legjobb éttermekben
Lefagyasztva bármeddig eláll, és mindig szükséged lehet rá.
A leveskockák nagyban megkönnyítik a háziasszonyok életét, azonban ízben meg sem közelítik egy jó alaplé élményét.
A legfinomabb krémleveseken át a különböző sültekig rengeteg mindenhez felhasználhatod.
Zöldség alaplé
Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű répa
- 4-5 közepes méretű fehérrépa
- 1 nagy fej hagyma
- 1 nagy fej zeller
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1-2 ág friss kakukkfű
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindegyiket darabold fel, a répákat karikákra, a hagymát kockákra, a zellert pedig kisebb-nagyobb kockákra. Ha ezzel megvagy, egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá az olajat, majd mehet rá a hagyma. Pirítsd üvegesre, majd ha elérte ezt az állapotot, keverd hozzá a többi zöldséget is, és körülbelül negyed óra alatt pirítsd át őket.
Ezután öntsd fel az egészet három liter vízzel, add hozzá a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet is.
Egyszer forrald fel az egészet, majd kis lángon hagyd fortyogni egy órát. Ha ez letelt, már nincs más dolgod, mint a zöldségeket kiszedni, az alaplevet leszűrni, végül megfelelő edényekben eltenni.
Különleges levesbetétek
Finomabbnál finomabb lehetőségek állnak előtted, ha a megszokottól eltérő levesbetétet szeretnél készíteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- leves
Egyszerű sajtkrémleves
- leves
- bazsalikom
Gyors és ízletes cukkinikrémleves
- leves
- húsleves