Zöldségalaplé: így készítik a legjobb éttermekben

Le is fagyaszthatod

Lefagyasztva bármeddig eláll, és mindig szükséged lehet rá.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A leveskockák nagyban megkönnyítik a háziasszonyok életét, azonban ízben meg sem közelítik egy jó alaplé élményét.

A legfinomabb krémleveseken át a különböző sültekig rengeteg mindenhez felhasználhatod.

Zöldség alaplé

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű répa
  • 4-5 közepes méretű fehérrépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy fej zeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1-2 ág friss kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindegyiket darabold fel, a répákat karikákra, a hagymát kockákra, a zellert pedig kisebb-nagyobb kockákra. Ha ezzel megvagy, egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá az olajat, majd mehet rá a hagyma. Pirítsd üvegesre, majd ha elérte ezt az állapotot, keverd hozzá a többi zöldséget is, és körülbelül negyed óra alatt pirítsd át őket.

Ezután öntsd fel az egészet három liter vízzel, add hozzá a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet is.

Egyszer forrald fel az egészet, majd kis lángon hagyd fortyogni egy órát. Ha ez letelt, már nincs más dolgod, mint a zöldségeket kiszedni, az alaplevet leszűrni, végül megfelelő edényekben eltenni.

Különleges levesbetétek

Finomabbnál finomabb lehetőségek állnak előtted, ha a megszokottól eltérő levesbetétet szeretnél készíteni.

Különleges levesbetétek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük