Zöldségalaplé: így készítik a legjobb éttermekben
Le is fagyaszthatod
Lefagyasztva bármeddig eláll, és mindig szükséged lehet rá.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leveskockák nagyban megkönnyítik a háziasszonyok életét, azonban ízben meg sem közelítik egy jó alaplé élményét.

A legfinomabb krémleveseken át a különböző sültekig rengeteg mindenhez felhasználhatod.

Zöldség alaplé

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű répa
  • 4-5 közepes méretű fehérrépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy fej zeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1-2 ág friss kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindegyiket darabold fel, a répákat karikákra, a hagymát kockákra, a zellert pedig kisebb-nagyobb kockákra. Ha ezzel megvagy, egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá az olajat, majd mehet rá a hagyma. Pirítsd üvegesre, majd ha elérte ezt az állapotot, keverd hozzá a többi zöldséget is, és körülbelül negyed óra alatt pirítsd át őket.

Ezután öntsd fel az egészet három liter vízzel, add hozzá a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet is.

Egyszer forrald fel az egészet, majd kis lángon hagyd fortyogni egy órát. Ha ez letelt, már nincs más dolgod, mint a zöldségeket kiszedni, az alaplevet leszűrni, végül megfelelő edényekben eltenni.

Különleges levesbetétek

Finomabbnál finomabb lehetőségek állnak előtted, ha a megszokottól eltérő levesbetétet szeretnél készíteni.

Ezt is szeretjük