Zöldségalaplé: így készítik a legjobb éttermekben
Le is fagyaszthatod
Lefagyasztva bármeddig eláll, és mindig szükséged lehet rá.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leveskockák nagyban megkönnyítik a háziasszonyok életét, azonban ízben meg sem közelítik egy jó alaplé élményét.

A legfinomabb krémleveseken át a különböző sültekig rengeteg mindenhez felhasználhatod.

Zöldség alaplé

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű répa
  • 4-5 közepes méretű fehérrépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy fej zeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1-2 ág friss kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, mindegyiket darabold fel, a répákat karikákra, a hagymát kockákra, a zellert pedig kisebb-nagyobb kockákra. Ha ezzel megvagy, egy közepes lábasban olvaszd fel a vajat, add hozzá az olajat, majd mehet rá a hagyma. Pirítsd üvegesre, majd ha elérte ezt az állapotot, keverd hozzá a többi zöldséget is, és körülbelül negyed óra alatt pirítsd át őket.

Ezután öntsd fel az egészet három liter vízzel, add hozzá a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet is.

Egyszer forrald fel az egészet, majd kis lángon hagyd fortyogni egy órát. Ha ez letelt, már nincs más dolgod, mint a zöldségeket kiszedni, az alaplevet leszűrni, végül megfelelő edényekben eltenni.

Különleges levesbetétek

Finomabbnál finomabb lehetőségek állnak előtted, ha a megszokottól eltérő levesbetétet szeretnél készíteni.

Ezt is szeretjük