Túrógombóc édes tejföllel

Bevált recept

A túrógombócot mindenki ismeri, jó eséllyel mindenki szereti is, ha máshogy nem, finom, édes tejföllel nyakon öntve egészen biztosan.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes tejfölben tocsogó túrógombóc veszélyes játék, mert ha egyszer rákapsz, egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy a tál üres, te pedig majd kipukkadsz.

Próbáld ki tepsiben kisütve is! A kész gombócokat öntsd nyakon a tejföllel, és így pirítsd őket nagyjából tíz percig a sütőben.

Túrógombóc édes tejföllel

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy tálat meg egy szűrőt, és törd át a túrót. Ha ezzel megvagy, reszeld bele a citrom héját, majd a tojásokat válaszd ketté, a sárgája mehet a tálba, a fehérjét egyelőre tedd félre. A búzadarával és egy nagyon pici sóval keverd simára a túrót, majd tedd a hűtőbe, minél többet áll, annál jobb - ha egy éjszakát, akkor biztos, hogy nem esik szét főzéskor -, de legalább két órát érdemes pihentetni. Ha ez letelt, verd kemény habbá a fehérjét, és keverd össze a túróval.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Utána forralj vizet egy lábasban, gyúrj kis gombócokat a masszából, majd főzd ki őket, nagyjából öt perc elég kell, hogy legyen nekik. Amíg úszkálnak, egy serpenyőben pirítsd meg a zsemlemorzsát, hempergesd meg benne a már kész gombócokat, és öntsd őket nyakon a tejföl és a porcukor keverékével.

Bizonytalan mozdulatok

Még nem mozogsz teljes biztonsággal a konyhában? Képgalériánkból elleshetsz néhány trükköt, amitől magabiztosabbá válhatsz a tűzhely környékén.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük