Tokajiban pácolt marhapecsenye
Ha különleges ebédet vagy vacsorát szeretnél tálalni a hétvégén, akkor próbáld ki a pikáns, alkoholos, ízletes pácot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétvégén van idő arra, hogy elpepecselj egy-egy különlegesebb fogással, és megörvendeztesd magad vagy a családodat néhány igazán finom falattal.

Az alábbi recept bonyolultan hangzik, de szerencsére hamar elkészül, az alkohol a páclében ugyanis meggyorsítja a pácolódást.

A tokaji helyett természetesen használhatsz másféle alkoholt is.

Tokajiban pácolt marhapecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín
  • 2 dl tokaji
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 teáskanálnyi friss gyömbér
  • 2 fej fokhagyma

A marhahúst mosd meg. A fokhagymát aprítsd fel, vagy nyomd át fokhagymanyomón, a gyömbért reszeld le. Keverd el őket a tokajival és az olajjal, majd tedd bele a húst. Forgasd meg benne, majd takard le alufóliával, és hagyd pácolódni fél órát, de ne tedd hűtőbe.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Ha a hús megpácolódott, akkor egy serpenyőben süsd elő, majd tedd tűzálló tálra, és a sütőben süsd 25-30 percet. A marhát fel is szeletelheted a pácolás előtt.

Leadképünk a narcisza.freeblog.hu oldalról származik.

OLVASD EL EZT IS!

marhasult lead
  • marhahús
  • húsételek

Marhasült római tálban

sult oldalas
  • sertéshús
  • húsételek

Sült oldalas

Ezt is szeretjük