
Marhasült római tálban
A római tál remek találmány, nagyon leegyszerűsíti a nehezen elkészíthető ételek megalkotását is. A marhasült éppen ilyen.

Az omlós, puha, szaftos marhasült elkészítése nem egyszerű feladat, és a gyakorlás sem olcsó. A római tál viszont nagyon megkönnyíti a dolgodat, mert csak bele kell tenni a hozzávalókat, és a sütőbe tolni az egészet.


A római tálat áztasd be vízbe egy fél órára, mielőtt használni kezdenéd. A cserépből kiszökő gőz teszi olyan finommá a húst, hogy biztosan mindenki repetázni akar.
Marhasült
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 dl étolaj
- liszt
- rozmaringágak
- só
- bors
A fokhagymát zúzd össze, vagy préseld át fokhagymanyomón, a vöröshagymát vágd apróra. Az olajat, a hagymákat, a borsot és a sót keverd össze. Az egész sültnek való húst fektesd a római tál aljába.
Öntsd rá az olajos keveréket, fektesd rá a rozmaringágakat, majd tedd rá a fedelet, és told sütőbe. Fontos, hogy nem szabad előmelegíteni a sütőt, mert a tál megrepedhet. Másfél-két óra alatt sül meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- sertéshús
- húsételek
Sült oldalas

- gomba
- hús
Töltött húsbatyuk

- marhahús
- húsételek