Sült oldalas
Így süsd meg!
Ha szereted a zsírosabb húsokat, akkor nyugodtan süss szombati ebédnek oldalast, ami azért is jó, mert a sütőben nem kell felügyelned.
- 8 vitamin és ásványi anyag, amit a nyári szezonban pótolni kell: könnyen kiürülnek a szervezetből a nagy melegben »
- A legjobb maxiruhák alacsony termetre, melyek nyújtják az alakot: 160 centi alatt is csinosan mutatnak »
- Visszatér a ’60-as évek sminktrendje: így játszadozz az élénk színekkel és a fekete tusvonallal »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- 18 éven át mindennap fotózott egyet a férfi: a halála napján készült kép a legmegrázóbb
Az oldalas és általában a sertéshúsból készült ételek mostanság mintha kiszorultak volna a konyhából. Bár nem soványhúsról és nem csirkéről van szó, néhanapján megengedheted magadnak a nehezebb falatokat is.
Az oldalas olcsó, és nem nehéz elkészíteni. Készítheted egyben, de kisebb darabokra vágva is, kezdőként próbálkozz az utóbbival.
Sült oldalas
Hozzávalók:
- 1 kg sertésoldalas
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- só
Az oldalast vágd darabokra, a csontok mellett hosszanti irányban, egy-egy darab álljon három-négy csontból. Sózd be a húst, majd tedd kizsírozott tepsibe, és önts alá kevés vizet.
A hagymát kockázd fel, és szórd a húsra, illetve a hús mellé, a fokhagymát préseld át fokhagymanyomón, és tedd a húsra. Ha szereted, akkor tegyél a hús mellé még egész gerezdeket.
A tepsit fedd le alufóliával, majd told forró sütőbe, és süsd körülbelül másfél órán át. Ezután szedd le az alufóliát, és pirítsd meg a húst, amit közben forgass meg néhányszor, hogy egyenletes színe legyen.
Leadképünk az izletes.hu oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- hús
Töltött húsbatyuk

- gyümölcs
- kacsa
Kacsamelltekercsek gyümölccsel

- hús
- sertéssült