Ropogós, mégis omlós malacsültek
A malacsült ínycsiklandó illatának ellenállni nagyon nehéz. Hát még akkor, ha nemcsak az illata fenséges, hanem az íze is mennyei.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A malacsült tipikusan év végi étel, mely többnyire az ünnepi időszakban bukkan fel az asztalokon. Elkészítése nem túl bonyolult akkor sem, ha kevésbé mozogsz járatosan a konyhában, ugyanakkor szeretnél valami különlegeset tálalni, amiből jut bőven mindenkinek.

Próbáld ki ízletes receptünket, és tálald dinsztelt piros káposztával, ami még inkább kiemeli különleges ízét. Egy a lényeg, hogy külsejét ne sózd, mert attól megpuhul, és nem fog ropogni!

Ropogós malacsült

Hozzávalók:

  • 1,5 kg malachús
  • 5 dkg sertészsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • fél pohár sör
  • majoránna

A malac bőrét tisztítsd meg, majd a vizet itasd le róla egy papírtörlővel. A belsejét szórd meg ízlésed szerint majoránnával és sóval. Tegyél a malac belsejébe egy üres pezsgősüveget, így a hús nem esik össze, és jobban fel tudja szívni a fűszereket.

A malac külsejét kend be alaposan zsírral. A farkára és a két fülére húzz alufóliát, így nem fognak megégni. Gyújtsd be a sütőt, és amikor langyos, told be a tepsit a rajta fekvő malaccal.

A szalonnát vagdosd be, és mártsd sörbe, majd a sütés folyamán többször is kenegesd a külsejét vele. Ettől lesz a malac szép piros és ropogós. Nagyjából 2-2,5 órán keresztül süsd.

Fokhagymás malacsült

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 malaccomb
  • 1 üveg sör
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • őrölt köménymag
  • bors

A malaccomb bőrét késsel vagdosd be. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és dörzsöld át vele a húst. Borssal és őrölt köménnyel fűszerezd ízlésed szerint.

A húst tedd egy tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Félóránként locsold meg sörrel, és kenegesd meg a szalonnával. Nagyjából két órán keresztül süsd.

Fehérboros malacsült

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet rövidkaraj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • szerecsendió
  • bors

A vajat hevítsd fel, és a hússzeletek oldalait 3-3 percig pirítsd. Locsold rá a bort, és főzd addig, míg elfő a lé fele. Ekkor add hozzá a tejfölt, és addig főzd, míg a hús teljesen megpuhul.

Ízlésed szerint szórd meg szerecsendióval, sóval, borssal, és már tálalhatod is.

Tárkonyos malacsült

Hozzávalók:

  • 1 kg malachús
  • 5 narancs
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál frissen felaprított tárkony
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • fél citrom leve
  • szerecsendió
  • őrölt bors

A répát, a zellert és egy narancsnak a héját reszeld le. Egy lábosba facsard bele két narancs levét, reszeld bele a héjukat, majd add hozzá az olajat, az áttört fokhagymát, a kakukkfüvet, a tárkonyt, a répát és a zellert. Ízesítsd ízlésed szerint szerecsendióval, sóval, borssal. Fektesd a húst ebbe a pácba, és tedd néhány órára hűtőbe.

A húst tedd egy tepsibe, és a pácot öntsd köré. Előmelegített sütőben süsd nagyjából egy óráig, közben folyton locsolgasd. A megmaradt két narancsot hámozd meg, majd facsard ki. A héjat vágd hosszú csíkokra, és forrásban lévő vízbe dobd bele pár percre, majd öblítsd le hideg vízzel. A megsült hús zsiradékát keverd össze a narancslével, az ecettel, és forrald fel.

Add hozzá a narancshéjat, főzd néhány percig, majd keverd hozzá a vajat és a fél citrom levét. A felszeletelt húst tálaláskor locsold meg a narancsos mártással.

Blog.hu ajánló