Kacsamelltekercsek gyümölccsel
Az egyszerű húsnak igazán finom aromát kölcsönöz, ha gyümölccsel töltöd meg. Próbáld ki te is, és élvezd az ízrobbanást a szádban!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb húsokat is feldobja, ha nem csak fűszerekkel megszórva tálalod őket.

Egy kis gyümölcsöt belecsempészve remek főfogásokat készíthetsz belőlük, ráadásul igazán nem nagy ördöngösség az egész, hiszen csak fel kell tekercselni a töltelékkel megpakolt húst. Ha a hétvégén valami extrát tálalnál ebédre, próbáld ki aszalt szilvás receptünket!

Gyümölccsel töltött kacsamell

Hozzávalók:

  • 60 dkg kacsamell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 300 g mirelit erdeigyümölcs-keverék
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl bor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél dl balzsamecet
  • fél dl olívaolaj
  • bors

A húst szeleteld fel egy-egy nagyobb darabra. Picit klopfold ki a szeleteket, majd adagolj mindegyikre a baconből. Ne szórd rá az egészet, csak nagyjából a háromnegyedét.

A maradékot pirítsd meg, és keverj hozzá egy fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, szórd rá az apró darabokra vágott aszalt szilvát és a gyümölcskeveréket. Párold meg, majd öntsd fel a balzsamecettel, és még néhány percig hagyd a tűzön. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg.

A tölteléket halmozd rá a kacsamellszeletekre, és göngyöld fel őket. Rögzítsd a tekercseket hústűvel vagy fogvájóval, és tedd őket egy olajjal kikent tepsibe. A hagymákat negyedeld fel, és rakd körbe velük a húsokat. Előmelegített sütőbe tedd be néhány percre pirulni, ezután pedig öntsd fel a borral. A tetejét fedd le alufóliával, és alacsony hőfokon egy óra alatt párold puhára. Ezután vedd le a fóliát, és időnként a saját levével meglocsolva pirítsd készre a húst. A szaftjával megöntözve tálalhatod is.

Így töltsd a húst!

Ezt is szeretjük