Omlós borjúsült római tálban

Nem olyan nehéz, mint gondolod

A borjúhús a legfinomabb húsok egyike, így hát ne hagyd ki a hétvégén receptünket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A borjúsült elkészítése közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek gondolod, pláne, ha római tálban készíted, hiszen ebben biztosan nem szárad ki a hús.

Nincs vele igazán sok munka sem, csak sütés előtt egy órára áztasd a tűzálló edényt hideg vízbe, nehogy a melegben elpattanjon. Fektesd bele a bepácolt húst, locsold meg, és már mehet is a hideg sütőbe.

Borjúsült római tálban

Hozzávalók:

  • 80 dkg borjúhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl húsleves
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika

A borjúhúst alaposan dörzsöld be sóval, pici pirospaprikával és áttört fokhagymával. Tedd egy edénybe, zárd le, és éjszakára tedd a hűtőbe.

A szalonnát csíkozd fel, és a vízbe áztatott római edényt béleld ki vele. A karikára vágott vöröshagymát rétegezd rá, és fektesd rá a hűtőből kivett húst. Öntsd rá a húslevest - kockából is jó - és a fehérbort. Fedd le, és tedd be a sütőbe.

Amikor a hús puha, öntsd rá a tejfölt, és még kis időre tedd vissza, hogy alaposan összeérjenek az ízek.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük