Így lesz tökéletes a sült kacsacomb

A ropogós, mégis omlós sült kacsacomb elkészítése közel sem olyan nehéz, mint amilyennek hiszed. Próbáld ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kacsacomb elkészítése tulajdonképpen csak annyiban különbözik a csirkéétől, hogy a sütési ideje tovább tart, és kicsivel több odafigyelést igényel.

Ahhoz, hogy ne száradjon ki, időnként locsolgatnod kell, illetve nagyjából félóránként fordítani kell a húson, hogy minden oldala alaposan átsüljön. Ha úgy döntöttél, vállalod ezt a szöszmötölést vele, akkor készítsd el ropogós, mégis omlós receptünket!

Sült kacsacomb

Hozzávalók:

  • 6 kacsacomb
  • 4 babérlevél
  • 2 ág rozmaring
  • 2 kiskanál kakukkfű
  • bors

A kacsacombokat a sütés előtti napon szórd meg rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlésed szerint sóval, borssal. Tedd hűtőbe a fűszerezett húst.

Másnap egy papírtörlő segítségével töröld le a fűszerek nagy részét, és a combokat tedd egy magas falú tepsibe.

Öntsd fel vízzel, majd a combokat fedd le egy alufóliával, és told előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát, és süsd egészen addig, míg a hús átsül.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Időnként locsolgasd a combokat, hogy ne száradjanak ki, illetve félóránként fordíts rajtuk, hogy minden oldaluk alaposan átsüljön.

Ezt is szeretjük