Sajtos csirkepaprikás
Valószínűleg már te is milliószor készítetted el a tradicionális csirkepaprikást, de még biztosan nem próbáltad sajttal. Pedig igazán finom.
A paprikás csirke tipikus magyar étel, melynek tájegységenként különbözik picit az elkészítése, mégis mindenhol egyaránt finom.
Valószínűleg nálad is toplistás a hétvégi ebédek képzeletbeli rangsorában, ezért, hogy mégse unj rá, most mutatunk egy igazán különleges, sajtos változatot. Próbáld ki egyszerű receptünket, mellyel biztosan sikert fogsz aratni a család körében!
Sajtos csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
A csirkét alaposan mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd szórd rá a húst és az áttört fokhagymát.
Ízlésed szerint sózd, borsozd és pirítsd meg. A paradicsomot szeleteld fel, és a zöldpaprikával együtt keverd a húshoz. Szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel 1-2 dl vízzel. Párold puhára a csirkét.
A lisztet a tejföllel habard simára, és keverd a hús szaftjához. Szórd bele a lereszelt sajtot, és amikor besűrűsödött, tedd bele a csirkét is. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- hús
- sertéshús
Így készül a svéd húsgolyó
- csirke
- sült csirke
Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel
- franciaország
- pörkölt