Sajtos csirkepaprikás
Régi fogás új köntösben
Valószínűleg már te is milliószor készítetted el a tradicionális csirkepaprikást, de még biztosan nem próbáltad sajttal. Pedig igazán finom.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paprikás csirke tipikus magyar étel, melynek tájegységenként különbözik picit az elkészítése, mégis mindenhol egyaránt finom.

Valószínűleg nálad is toplistás a hétvégi ebédek képzeletbeli rangsorában, ezért, hogy mégse unj rá, most mutatunk egy igazán különleges, sajtos változatot. Próbáld ki egyszerű receptünket, mellyel biztosan sikert fogsz aratni a család körében!

Sajtos csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

A csirkét alaposan mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd szórd rá a húst és az áttört fokhagymát.

Ízlésed szerint sózd, borsozd és pirítsd meg. A paradicsomot szeleteld fel, és a zöldpaprikával együtt keverd a húshoz. Szórd meg a pirospaprikával, és öntsd fel 1-2 dl vízzel. Párold puhára a csirkét.

A lisztet a tejföllel habard simára, és keverd a hús szaftjához. Szórd bele a lereszelt sajtot, és amikor besűrűsödött, tedd bele a csirkét is. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló