Így készül a svéd húsgolyó
Plusz a barnamártás receptje
Ha a fasírtot szereted, akkor a svéd húsgolyót is imádni fogod. Bolondítsd meg az egészet egy ízletes mártással!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírt igazán finom, és milliónyi változatban elkészítheted, egy idő után mégis unalmassá válik. Szerencsére nem kell teljes mértékben lemondanod róla, mert a svéd húsgolyó nagyon hasonlít hozzá, azonban egy egészen új ízvilágot tár fel előtted.

Próbáld ki egyszerű receptünket egy nagy adag krumplipürével tálalva, és az egészet bolondítsd meg egy, a húshoz remekül passzoló barnamártással!

Svéd húsgolyó barnamártással

Hozzávalók a húsgolyóhoz:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fél dl tej
  • fél dl tejszín
  • zsemlemorzsa
  • bors

Hozzávalók a svéd barnamártáshoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • fél dl tejszín

A hagymát aprítsd fel, és a hússal, a tojással és a zsemlemorzsával gyúrd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg. A tejet és a tejszínt is adagold hozzá, és vizes kézzel formázz belőle kis golyókat. A vajat hevítsd fel, és süsd meg benne őket.

Ha megsültek, vedd ki a golyókat a serpenyőből. A vajat hagyd benne, és a tejszínt, valamint a szójaszószt keverd hozzá. Kicsit forrald össze, majd a húsgolyókat a mártással leöntve tálald.

Ezt is szeretjük