Így készül a svéd húsgolyó
Ha a fasírtot szereted, akkor a svéd húsgolyót is imádni fogod. Bolondítsd meg az egészet egy ízletes mártással!
A fasírt igazán finom, és milliónyi változatban elkészítheted, egy idő után mégis unalmassá válik. Szerencsére nem kell teljes mértékben lemondanod róla, mert a svéd húsgolyó nagyon hasonlít hozzá, azonban egy egészen új ízvilágot tár fel előtted.
Próbáld ki egyszerű receptünket egy nagy adag krumplipürével tálalva, és az egészet bolondítsd meg egy, a húshoz remekül passzoló barnamártással!
Svéd húsgolyó barnamártással
Hozzávalók a húsgolyóhoz:
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált marhahús
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- fél dl tej
- fél dl tejszín
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Hozzávalók a svéd barnamártáshoz:
- 2 evőkanál szójaszósz
- fél dl tejszín
A hagymát aprítsd fel, és a hússal, a tojással és a zsemlemorzsával gyúrd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg. A tejet és a tejszínt is adagold hozzá, és vizes kézzel formázz belőle kis golyókat. A vajat hevítsd fel, és süsd meg benne őket.
Ha megsültek, vedd ki a golyókat a serpenyőből. A vajat hagyd benne, és a tejszínt, valamint a szójaszószt keverd hozzá. Kicsit forrald össze, majd a húsgolyókat a mártással leöntve tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- grill
Ropogós grillcsirke otthon készítve

- pulyka
- csirkemell
Pofonegyszerű göngyölt húsok kezdő háziasszonyoknak is

- magyaros
- húsételek