Pofonegyszerű göngyölt húsok kezdő háziasszonyoknak is

Töltsd meg az egyszerű húsokat mindenféle földi jóval: sajttal, szalonnával vagy éppen fűszerekkel.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Unod már a szokásos rántott húst, pörköltet vagy éppen fasírtot? Akkor készíts göngyölt húst a hétvégi ebédhez, mert nagyon látványos, ugyanakkor egészen egyszerű elkészíteni.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy finom salátával, rizibizivel, valamint egy pohár borral akár még egy romantikus vacsorát is kihozhatsz belőle. Ráadásul, ha ínyenc vagy, azzal töltheted meg, amivel csak akarod. Ne habozz hát, irány a hentes, vásárolj be!

Fetás göngyölt pulykamell

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamellfilé
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csomag bacon
  • 1 dl tejszín
  • oregánó
  • bors

A pulykamellet vágd vékony szeletekre. Fektesd rá őket egy-egy baconre, és a közepére tegyél egy kis adag fetát. Fűszerezd ízlésed szerint, tekerd fel és tűzd meg. Tedd egy tűzálló tálba, locsold rá a tejszínt, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süsd készre.

Mediterrán göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg sajt
  • 12 szelet csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 doboz paradicsompüré
  • vaj
  • oregánó
  • bazsalikom

A paradicsompürét öntsd egy tálba, és szórd meg ízlésed szerint sóval, bazsalikommal, oregánóval, majd kend meg vele a hússzeleteket. A sajtot darabold tizenkét egyenlő részre, és mindegyik hús közepére tegyél egy darabkát. Göngyöld fel őket, és hústűvel rögzítsd, hogy ne essen szét. Egy jénai tálat vajazz ki, tedd bele a húsokat, majd a tetejét locsold meg az olívaolajjal. Előmelegített sütőben süsd készre.

Sajtos-tejfölös göngyölt hús

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 8 szelet sertéscomb
  • 8 szelet füstölt tarja
  • 1 pohár tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

A húsokat klopfold ki, és sózd, borsozd. Tégy a szeletek tetejére egy-egy tarját és egy darabka sajtot. Tekerd fel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzd meg. Tedd őket egy tűzálló tálba, és locsolj a tetejére pici olajat. A tejfölt keverd össze az áttört fokhagymával, szórd meg pici borssal, pirospaprikával, és kend a húsok tetejére. Előmelegített sütőben 45-50 percig süsd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Mustáros göngyölt marhafelsál

Hozzávalók:

  • 1 kg felsál
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 3 pohár tejföl
  • mustár

A marhafelsált szeleteld vékonyra, és kicsit klopfold ki. Sózd meg picit, és kend be a tetejét alaposan mustárral. Fektess egy-egy szelet füstölt szalonnát a tetejére, tekerd fel, és tűzd meg hústűvel. Tedd egy lábasba a göngyölegeket, öntsd rá a tejfölt, valamint annyi vizet, ami éppen ellepi a húst. Párold meg, majd hagyd, hogy a víz elfőjön, így remek mártást is kapsz a húshoz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük