Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel

A sült csirkecomb önmagában elég unalmas, de pillanatok alatt különlegessé válik, ha a megfelelő körettel tálalod. Próbáld ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vegyél egy sütőzacskót, tedd bele a húst, fűszerezd meg, és dobd a sütőbe. Tulajdonképpen ebben rejlik a ropogós, mégis omlós sült csirkecomb titka. A sütőzacskóban a hús puha marad, nem szárad ki.

Ha ezt még megkoronázod egy csicseriborsós körettel, tökéletes hétvégi ebédet kapsz végeredményképpen. Próbáld hát ki receptünket, és lepd meg a családot egy igazán különleges fogással!

Sült csirkecomb csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 2 csicseriborsós konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • kevés ételízesítő
  • pirospaprika
  • rozmaring
  • bors

Keverj össze némi ételízesítőt, pirospaprikát és rozmaringot, majd adj hozzá csipetnyi borsot is, és keverd el olajban a fűszereket. A combokat alaposan mosd meg, a vizet itasd le papírtörlővel, majd pácold be fél órára. A combokat tedd tűzálló tálba, meglocsolva egy kevés páccal, és előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre a csirkecombokat.

A csicseriborsóról öntsd le a levet. A vöröshagymát karikázd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg borssal és pirospaprikával, és add hozzá a csicseriborsót. Pici vízzel engedd fel, és fedő alatt párold puhára.

Végül a kész csirkecombokat tálald a csicseriborsóval.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük