Fokhagymás-mézes szűzérme
Ha a színhús rabja vagy, a legjobb, amit vacsorára készíthetsz, egy fűszeres-mézes szűzérme.
Nem szereted a zsíros húsokat, ugyanakkor a csirkemellből már eleged van? Akkor irány a hentes, és szerezz be szűzpecsenyét! Csak dobd bele a kedvenc serpenyődbe, süsd meg, és öntsd nyakon egy igazán különleges ízű mézes szósszal!


Receptünk hamar elkészül, így, ha nem szeretnél egész hétvégén a konyhában tenni-venni, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod.
Fokhagymás-mézes szűzérme
Hozzávalók:
- 70 dkg szűzérme
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
- 4-5 gerezd fokhagyma
- vaj
- só
- bors
A szűzérmét a vajon pirítsd meg, majd fedő alatt párold teljesen puhára. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A tejszínt a mézzel keverd össze, majd főzd fel. Add hozzá az áttört fokhagymát, és, amikor a hús elkészült, locsold rá a mézes szószt. Hagyd, hogy felrottyanjon, majd végül sült krumplival tálald.
A fokhagymát cikkekre bontva a hússal is megsütheted, és tálalhatod a szűzérme tetején is. Azonban vigyázz, mert hamar megég, keserűvé válik, és elronthatja az egész fogást.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- méz
Szezámmagos-mézes csirke

- bárány
- hús
Rozmaringos báránycomb krumpliágyon

- csirke
- méz