Fokhagymás-mézes szűzérme
Percek alatt kész
Ha a színhús rabja vagy, a legjobb, amit vacsorára készíthetsz, egy fűszeres-mézes szűzérme.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem szereted a zsíros húsokat, ugyanakkor a csirkemellből már eleged van? Akkor irány a hentes, és szerezz be szűzpecsenyét! Csak dobd bele a kedvenc serpenyődbe, süsd meg, és öntsd nyakon egy igazán különleges ízű mézes szósszal!

Receptünk hamar elkészül, így, ha nem szeretnél egész hétvégén a konyhában tenni-venni, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Fokhagymás-mézes szűzérme

Hozzávalók:

  • 70 dkg szűzérme
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • bors

A szűzérmét a vajon pirítsd meg, majd fedő alatt párold teljesen puhára. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A tejszínt a mézzel keverd össze, majd főzd fel. Add hozzá az áttört fokhagymát, és, amikor a hús elkészült, locsold rá a mézes szószt. Hagyd, hogy felrottyanjon, majd végül sült krumplival tálald.

A fokhagymát cikkekre bontva a hússal is megsütheted, és tálalhatod a szűzérme tetején is. Azonban vigyázz, mert hamar megég, keserűvé válik, és elronthatja az egész fogást.

Ezt is szeretjük