Fokhagymás-mézes szűzérme
Percek alatt kész
Ha a színhús rabja vagy, a legjobb, amit vacsorára készíthetsz, egy fűszeres-mézes szűzérme.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem szereted a zsíros húsokat, ugyanakkor a csirkemellből már eleged van? Akkor irány a hentes, és szerezz be szűzpecsenyét! Csak dobd bele a kedvenc serpenyődbe, süsd meg, és öntsd nyakon egy igazán különleges ízű mézes szósszal!

Receptünk hamar elkészül, így, ha nem szeretnél egész hétvégén a konyhában tenni-venni, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Fokhagymás-mézes szűzérme

Hozzávalók:

  • 70 dkg szűzérme
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • bors

A szűzérmét a vajon pirítsd meg, majd fedő alatt párold teljesen puhára. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A tejszínt a mézzel keverd össze, majd főzd fel. Add hozzá az áttört fokhagymát, és, amikor a hús elkészült, locsold rá a mézes szószt. Hagyd, hogy felrottyanjon, majd végül sült krumplival tálald.

A fokhagymát cikkekre bontva a hússal is megsütheted, és tálalhatod a szűzérme tetején is. Azonban vigyázz, mert hamar megég, keserűvé válik, és elronthatja az egész fogást.

Ezt is szeretjük