Rozmaringos báránycomb krumpliágyon

A bárányt vagy imádják, vagy meg sem bírják enni. Ha az előbbi táborba tartozol, mindenképpen próbáld ki receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A báránycomb elkészítése eléggé embert próbáló feladat, mert azon túl, hogy tisztításához némi konyhai előélet szükséges, sütésénél kellőképpen figyelni kell az ideális hőmérséklet és sütési idő eltalálására. Ugyanis, ha sokáig sütöd, a hús hamar kiszáradhat.

Viszont rendkívül ízletes fogás, így megéri próbálkozni, mert garantáltan mindenkinek tetszeni fog. Próbáld ki receptünket a hétvégi nagy családi ebédnél!

Rozmaringos báránycomb krumpliágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 10 krumpli
  • 4 dl húsleves
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olaj
  • rozmaringágak
  • bors

A sütés előtti napon a báránycomb hártyáját és a faggyút szedd le, majd dörzsöld be sóval, borssal. Az olajba keverd bele a felaprított petrezselymet és az áttört fokhagymát. A húst tedd egy zacskóba, öntsd rá a pácot, rázd össze, és éjszakára tedd hűtőbe.

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és szórd egy olajjal megkent tepsi aljába. A húsba szúrj bele kisebb rozmaringágakat, és fektesd a krumpliágyra. Locsold meg a páccal, egy keveset tegyél félre belőle, és fedd le a tepsi tetejét alufóliával.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Melegítsd elő 160 fokra a sütőt, tedd be a tepsit, és körülbelül másfél órát süsd a húst. Ezután vedd le a fóliát, és még fél órát pirítsd. A maradék páclével locsolgasd meg időnként.

Ezt is szeretjük