Rozmaringos báránycomb krumpliágyon
A bárányt vagy imádják, vagy meg sem bírják enni. Ha az előbbi táborba tartozol, mindenképpen próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Előnytelen, durva sminkbakik, amiket véletlenül se kövess el: rémesen lerontják a megjelenést »

Kate Winslet karcsúsító öltözködési trükkjei: ez a titka a 44 éves színésznő tökéletes homokóra alkatának »

Segítik az edzést és motiválnak: ingyenes alkalmazások, amelyek hozzájárulnak a sikeres diétához »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A báránycomb elkészítése eléggé embert próbáló feladat, mert azon túl, hogy tisztításához némi konyhai előélet szükséges, sütésénél kellőképpen figyelni kell az ideális hőmérséklet és sütési idő eltalálására. Ugyanis, ha sokáig sütöd, a hús hamar kiszáradhat.

Viszont rendkívül ízletes fogás, így megéri próbálkozni, mert garantáltan mindenkinek tetszeni fog. Próbáld ki receptünket a hétvégi nagy családi ebédnél!

Rozmaringos báránycomb krumpliágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb
  • 10 krumpli
  • 4 dl húsleves
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél dl olaj
  • rozmaringágak
  • bors

A sütés előtti napon a báránycomb hártyáját és a faggyút szedd le, majd dörzsöld be sóval, borssal. Az olajba keverd bele a felaprított petrezselymet és az áttört fokhagymát. A húst tedd egy zacskóba, öntsd rá a pácot, rázd össze, és éjszakára tedd hűtőbe.

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és szórd egy olajjal megkent tepsi aljába. A húsba szúrj bele kisebb rozmaringágakat, és fektesd a krumpliágyra. Locsold meg a páccal, egy keveset tegyél félre belőle, és fedd le a tepsi tetejét alufóliával.

Melegítsd elő 160 fokra a sütőt, tedd be a tepsit, és körülbelül másfél órát süsd a húst. Ezután vedd le a fóliát, és még fél órát pirítsd. A maradék páclével locsolgasd meg időnként.

Ezt is szeretjük