
Tokajiban pácolt marhapecsenye
Ha különleges ebédet vagy vacsorát szeretnél tálalni a hétvégén, akkor próbáld ki a pikáns, alkoholos, ízletes pácot.

Hétvégén van idő arra, hogy elpepecselj egy-egy különlegesebb fogással, és megörvendeztesd magad vagy a családodat néhány igazán finom falattal.


Az alábbi recept bonyolultan hangzik, de szerencsére hamar elkészül, az alkohol a páclében ugyanis meggyorsítja a pácolódást.
A tokaji helyett természetesen használhatsz másféle alkoholt is.
Tokajiban pácolt marhapecsenye
Hozzávalók:
- 50 dkg bélszín
- 2 dl tokaji
- 1 dl olívaolaj
- 2 teáskanálnyi friss gyömbér
- 2 fej fokhagyma
- só
A marhahúst mosd meg. A fokhagymát aprítsd fel, vagy nyomd át fokhagymanyomón, a gyömbért reszeld le. Keverd el őket a tokajival és az olajjal, majd tedd bele a húst. Forgasd meg benne, majd takard le alufóliával, és hagyd pácolódni fél órát, de ne tedd hűtőbe.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Ha a hús megpácolódott, akkor egy serpenyőben süsd elő, majd tedd tűzálló tálra, és a sütőben süsd 25-30 percet. A marhát fel is szeletelheted a pácolás előtt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Leadképünk a narcisza.freeblog.hu oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!

- marhahús
- húsételek
Marhasült római tálban

- sertéshús
- húsételek
Sült oldalas

- gyümölcs
- kacsa