Tokajiban pácolt marhapecsenye
Ha különleges ebédet vagy vacsorát szeretnél tálalni a hétvégén, akkor próbáld ki a pikáns, alkoholos, ízletes pácot.
Hétvégén van idő arra, hogy elpepecselj egy-egy különlegesebb fogással, és megörvendeztesd magad vagy a családodat néhány igazán finom falattal.


Az alábbi recept bonyolultan hangzik, de szerencsére hamar elkészül, az alkohol a páclében ugyanis meggyorsítja a pácolódást.
A tokaji helyett természetesen használhatsz másféle alkoholt is.
Tokajiban pácolt marhapecsenye
Hozzávalók:
- 50 dkg bélszín
- 2 dl tokaji
- 1 dl olívaolaj
- 2 teáskanálnyi friss gyömbér
- 2 fej fokhagyma
- só
A marhahúst mosd meg. A fokhagymát aprítsd fel, vagy nyomd át fokhagymanyomón, a gyömbért reszeld le. Keverd el őket a tokajival és az olajjal, majd tedd bele a húst. Forgasd meg benne, majd takard le alufóliával, és hagyd pácolódni fél órát, de ne tedd hűtőbe.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Ha a hús megpácolódott, akkor egy serpenyőben süsd elő, majd tedd tűzálló tálra, és a sütőben süsd 25-30 percet. A marhát fel is szeletelheted a pácolás előtt.
Leadképünk a narcisza.freeblog.hu oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!

- marhahús
- húsételek
Marhasült római tálban

- sertéshús
- húsételek
Sült oldalas

- gyümölcs
- kacsa