5 szaftos hús 15 perc alatt
A fűszeres pácok nemcsak remek ízt kölcsönöznek a sülteknek, de a hús is sokkal omlósabb, szaftosabb lesz tőlük. Gondolj a holnapra, és spórolj időt!
Ha a hétköznapokon nem jut sok időd a főzésre, akkor tervezz előre. Este készíts egy gyors pácot, áztasd benne a húsokat, másnap pedig egy negyed óra alatt kisütheted őket.
Egy kis szervezéssel a rohanós időszakban is remek fogásokat tehetsz az asztalra.
Paprikás, pikáns csirkemell
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- olaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- őrölt koriander
- fahéj
- gyömbér
Az olajat keverd el a citrom levével, a paprikával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Fektesd bele a csirkemelleket - annyi olaj kell, hogy a húst éppen ellepje -, takard le, és egy éjszakára tedd hűtőbe.
Másnap vedd ki a húsokat, és egy serpenyőben, fedő alatt párold át a csirkemellet, majd a páclével locsolgatva süsd ropogósra.
Sörben pácolt tarja
Hozzávalók:
- 60 dkg tarja
- 10 dkg szalonna
- 2 dl sör
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál erőspaprikakrém
- 1 mokkáskanál szárított majoránna
A hússzeleteket tűzdeld meg a vékony csíkokra vágott szalonnával, kend meg a paprikakrémmel, és dörzsöld be alaposan majoránnával. Ezután fektesd egy tálba, öntsd rá a sört, és letakarva egy éjszakára tedd hűtőbe. Másnap vedd ki a szeleteket, sózd meg, kend be vékonyan olajjal, és forró sütőben süsd meg.
Görögös, pácolt pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 2 dkg gyros-fűszerkeverék
- 2 pohár tejföl
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kis fej hagyma
- olaj
Egy pohár tejfölből, a mustárból és fűszerkeverék feléből készíts pácot, és egy éjszakára tedd bele a kockára vágott pulykamellet. Másnap olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a pácolt húst, és alaposan süsd át. Ha a hús már puha, öntsd hozzá a másik pohár tejfölt is, amit előzőleg elkevertél a megmaradt gyrosfűszerrel. Forrald össze, és már kész is.
Vörösboros-fűszeres marhahús
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 2 dl minőségi vörösbor
- 3-4 evőkanál mustár
- 1 fej vöröshagyma
- kakukkfű
- borókabogyó
- bors
A húst vágd vékony szeletekre, a borból, a fűszerekből és a mustárból készíts pácot, szórd bele a karikára vágott hagymát, majd fektesd bele a húsokat. Másnap sütőben, fólia alatt párold puhára, majd süsd pirosra. Nagyon sok múlik a bor minőségén!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csajosan pácolt csirkemell
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 5-6 szem sárgabarack - befőtt
- 2 pohár natúr joghurt
- szerecsendió
- szegfűszeg
- fehérbors
A húst vágd vékony szeletekre, a barackot hámozd meg és törd össze, keverd el a joghurttal, és ízesítsd a fűszerekkel. Fektesd a húst a pácba, és tedd éjszakára a hűtőbe. Másnap megsütheted serpenyőben vagy sütőben, de akkor nem kell róla lecsöpögtetni a pácot.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka