5 szaftos hús 15 perc alatt

A fűszeres pácok nemcsak remek ízt kölcsönöznek a sülteknek, de a hús is sokkal omlósabb, szaftosabb lesz tőlük. Gondolj a holnapra, és spórolj időt!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a hétköznapokon nem jut sok időd a főzésre, akkor tervezz előre. Este készíts egy gyors pácot, áztasd benne a húsokat, másnap pedig egy negyed óra alatt kisütheted őket.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy kis szervezéssel a rohanós időszakban is remek fogásokat tehetsz az asztalra.

Paprikás, pikáns csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • olaj
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt koriander
  • fahéj
  • gyömbér

Az olajat keverd el a citrom levével, a paprikával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Fektesd bele a csirkemelleket - annyi olaj kell, hogy a húst éppen ellepje -, takard le, és egy éjszakára tedd hűtőbe.

Másnap vedd ki a húsokat, és egy serpenyőben, fedő alatt párold át a csirkemellet, majd a páclével locsolgatva süsd ropogósra.

Sörben pácolt tarja

Hozzávalók:

  • 60 dkg tarja
  • 10 dkg szalonna
  • 2 dl sör
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál erőspaprikakrém
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna

A hússzeleteket tűzdeld meg a vékony csíkokra vágott szalonnával, kend meg a paprikakrémmel, és dörzsöld be alaposan majoránnával. Ezután fektesd egy tálba, öntsd rá a sört, és letakarva egy éjszakára tedd hűtőbe. Másnap vedd ki a szeleteket, sózd meg, kend be vékonyan olajjal, és forró sütőben süsd meg.

Görögös, pácolt pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 dkg gyros-fűszerkeverék
  • 2 pohár tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kis fej hagyma
  • olaj

Egy pohár tejfölből, a mustárból és fűszerkeverék feléből készíts pácot, és egy éjszakára tedd bele a kockára vágott pulykamellet. Másnap olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a pácolt húst, és alaposan süsd át. Ha a hús már puha, öntsd hozzá a másik pohár tejfölt is, amit előzőleg elkevertél a megmaradt gyrosfűszerrel. Forrald össze, és már kész is.

Vörösboros-fűszeres marhahús

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 2 dl minőségi vörösbor
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • borókabogyó
  • bors

A húst vágd vékony szeletekre, a borból, a fűszerekből és a mustárból készíts pácot, szórd bele a karikára vágott hagymát, majd fektesd bele a húsokat. Másnap sütőben, fólia alatt párold puhára, majd süsd pirosra. Nagyon sok múlik a bor minőségén!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csajosan pácolt csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 5-6 szem sárgabarack - befőtt
  • 2 pohár natúr joghurt
  • szerecsendió
  • szegfűszeg
  • fehérbors

A húst vágd vékony szeletekre, a barackot hámozd meg és törd össze, keverd el a joghurttal, és ízesítsd a fűszerekkel. Fektesd a húst a pácba, és tedd éjszakára a hűtőbe. Másnap megsütheted serpenyőben vagy sütőben, de akkor nem kell róla lecsöpögtetni a pácot.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük