Így lesz csomómentes a krumplifőzelék

Nem tudod elrontani

A főzelékek között az egyik legnépszerűbb ez az egyszerű étel, ami mindennel finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem tudod kitalálni, mit főzz ebédre vagy vacsorára, egy jó főzelék mindig megoldást jelenthet, egyszerű, gyors és isteni finom.

Egy csapott evőkanálnyi pirospaprikával készítve még finomabb lehet, és egy-két gerezd reszelt fokhagyma is jól áll neki.

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 2,5 dl zsíros tejföl
  • 3-4 babérlevél
  • pár csepp ecet
  • 1 evőkanálnyi étkezési keményítő
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, mosd le jó alaposan, majd vágd egységes méretű részekre, és enyhén sós vízben főzd puhára a babérlevelek társaságában. Amikor megpuhult, az egyharmadát pürésítsd a tejföllel és a keményítővel elkeverve. Ha ezzel megvagy, add ezt a sűrítményt a többi krumplihoz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Adj hozzá nagyon kevés ecetet, ezt a hozzávalót el is hagyhatod, ha nem szereted, de egy kis savanykás íz jól áll ennek az ételnek, citromlével is elérheted ugyanezt. Ha mindezzel kész vagy, csak szedd ki, dobd rá a feltétet, és már fogyaszthatod is!

A képet a nagyikonyhaja.lapunk.hu oldalról szedtük, köszönjük!

Még több pofonegyszerű recept

Kezdőknek és haladóknak, könnyed ételek percek alatt.

Egyszerű édességek, amiket képtelenség elrontani

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük