Így készíts tökéletes rántott hagymakarikát!
Köretnek vagy mártogatósnak
Az omlós, ropogós finomságot sok mindenhez fogyaszthatod.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

Sampon helyett szódabikarbóna: tisztítja a hajat és fillérekbe kerül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a rántott ételeket, a hagymakarikát is imádni fogod, a ropogós bunda alatt puhára főtt, ízletes zöldség felülmúlhatatlan zamattal bír.

Tzatzikivel vagy egy egyszerű tartárral tálalva a legjobb!

Rántott hagymakarika

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes fej hagyma
  • 2 tojás
  • fél deci tej
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A hagymákat tisztítsd meg, majd vágd ujjnyi vastag darabokra őket, utána szedd karikákra. A panírozáshoz szükséges lisztet tedd egy kisebb zacskóba, szórd bele a kakukkfüvet és néhány tekerésnyi borsot, majd dobd mellé a hagymakarikákat, és jó alaposan rázd így össze, ezzel a lisztezés feladatát megoldottad.

A tojást keverd el a tejjel, a morzsát pedig készítsd egy másik tálkába. Mielőtt folytatod a panírozást, egy serpenyőbe önts annyi olajat, hogy a karikákat majd félig ellepje, és gyújts alá, hogy mire az első adagot bepanírozod, már süthesd is.

A lisztezett karikákat mártsd meg jó alaposan a tojásban, aztán a morzsában, majd tedd őket egy tányérra. Forró olajban pár perc alatt pirítsd meg minden oldalukat, aztán szedd ki papírtörlőre.

Bundás ételek bármikorra

A magyar és a nemzetközi konyha legkedveltebb fogásai közé tartoznak a panírozott ételek, ezek közül válogattunk.

Ezt is szeretjük